Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MayGyver
zabija sie slabszych aby gatunek mogl przetrwac, mogl dominowac
|
Nie wiem gdzieś Ty sie edukował, ale istota myśląca tak niestety nie postępuje (zauważ że wykluczyłem w tym momencie instynkt, więc nie kombinuj mi następnego posta z instynktownymi zapędami). Dla zobrazowania problemu posłużę sie przykładem ptaków (jako jednym z wielu gatunków, które morduja swoje najsłabsze potomstwo by reszta mogła przeżyć). Tak więc jeśli w danym środowisku występuje mało pożywienia, wówczas ptaki poświęcają najsłabsze z piskląt by silniejsze mogły przetrwać. A nawiązując do gry to... Czego Ci tam brakuje ?? Jedzenia, że piszesz o przetrwaniu ?? Bo zrozumiałbym gdybyś napisał "w obronie własnej przed PK", ale dla przetrwania ?? Głodujesz tam w Tibii ?? A może korcą Cię świecidełka innych graczy ?? hmmm..... to już niestety nie wchodzi w skład oborny własnej ani przetrwania...
Cytuj:
"najfajniejsze sa wojny"
|
Schizofrenia... tak.... to chyba najtrafniejsze określenie.....
Cytuj:
wojna jest wpisana w psychike ludzka
wojna to podstawa istnienia czlowieka
|
raczej chciwość, pycha, zazdrość i żądza bogactwa.... Wojna jest tylko efektem ubocznym, gdy ofiara przeciwstawia się oprawcy.
Cytuj:
jak byles maly to nigdy nie bawiles sie w wojne?
|
pewnie, że grałem, ale bawiłem się z rówieśnikami a nie młodszymi ode mnie o kilka lat dzidziusiami, którzy dobrze w rękach pistoletu - zabawki - trzymać nie potrafili. Tak więc przykład podałeś chybiony.
I powiedz mi co żeś sie tak tej wojny czepił ?? Pokusze sie nawet o stwierdzenie, że mylisz pojęcia WOJNY z TERRORYZMEM bo wolisz atakować słabszych anizeli stanąć oko w oko z równym sobie przeciwnikiem.
Cytuj:
druga sprawa
zabijanie lowlvli nie jest do konca takie zle (mowie tylko o infernie)
wyobraz sobie ze jest kilka postaci 13-16 lvl
i zabijaja oni dla zabawy wszystkich z mniejszym lvlem
niby jest to zle ale...
|
no to teraz wiem czemu w Iraku ginie tylu ludzi... Oni to tylko też tak - dla zabawy.
A poza tym na zakończenie - uogólniełeś moje obie wypowiedzi co jest niedopuszczalne, gdyż poruszałem problematykę zabijania postaci przez dużo wyższe lv. Zostało udowodnione iż Polacy nie rozumieją tekstu - oni tylko składają literki. Tak sie jakiś polityk wypowiadał, więc nie do mnie z pretensjami.
TŁUMACZE WAM RAZ JESZCZE !!!!!
Nie mam nic przeciw zabijaniu sie w grze osób będących na tym samym poziomie lub z różnicą jednego poziomu bo to jest dopuszczalna norma - starcie jest wyrównane i wygrywa rzeczywiście sprytniejszy, "silniejszy" i bardziej doświadczony gracz/dobry "operator" myszki. Nawet jeśli walczą dwaj 8-poziomowcy to niech sobie walczą - mają równe szanse i walka jest jaknajbardziej sprawiedliwa. Więc nie piszcie mi tu bzdur typu:
Cytuj:
zabijanie lowlvli nie jest do konca takie zle
|
bo to nie ma najmniejszego sensu.
Cytuj:
inferna jest specyficznym serwerem (enforced-pvp) i nie ma na nim miejsca dla noobow
dlatego jak widze takiego kolesia to tylko sie usmiecham i ogladam
a potem sie dowiaduje ze z kolesia wypadly 2 bp uh
i powiedz mi kto jest wiekszym noobem?
|
hmmm.... ja także zostawiłem po sobie kilka run - LMM - ale nie dlatego że nie wiedziałem jak ich użyć lecz:
1. nie zdążyłem
2. dostałem takiego LAGA, że gdy serwer się obudził to ja byłem już martwy.
To nazywasz lamerstwem ? Zasięgnij do bardziej wiarygodnych źródeł lub zmień nauczyciela bo Cie bajerami faszeruje.
Z gry zrobił się śmietnik i brak w niej poszanowania drugiego człowieka. Niektórzy ledwo wstąpią na Maina (tak jak ja) to na dzień dobry - "kulka w łeb". To, wszechwielki MayGyverze, nazywasz zabawnym ?? Jeśli tak to proponuję udać się do najbliższego lekarza specjalisty.