wy wogle nie wiecie co to jest dysgrafia i dysortografia
dysgrafia to nie jest tylko to ze sie brzydko pisze jest to zaburzenie umyslowe spowodowane czyms(u mnie akurat jest to niby dlatego ze mam lepsze lewe oko od prawego a pisze prawo reka) i tego sie nie da wyleczyc i z czasem jest coraz gorzej mi baba z polaka w 2gim kazala pisac drukowanymi literami teraz jestem w 1lo i z wszystkiego tak pisze i musze powiedziec ze jest coraz gorzej coraz czesciej slysze ze ktos nie może mnie odczytac i musze powiedziec ze jak spojrzalem na zeszyt z polaka z 2 gim gdzie pisalem juz drukowanymi to ruznica byla zastraszajaca poprostu ciągle pogarsza mi sie moje pismo i nie pie***lic mi ze to sie da wyleczyc od 5 klasy podstawuwki do 2 gim chodzilem do poradni na zajecia kture mnie mialy "wyleczyc" lub zastopowac to "chorobe" robilem wszystko co mialem robic co mi zadwali w tej poradni czyli codziennie godzine posiwiecac na dyktando i takie tam i to nic a nic nie pomoglo tylko bylo ciągle gorzej wiec nie *******cie mi tu ze to jest jakis wymysl lekarzy mam również dysortografie i z tym sprawa ma sie podobnie zaczelem na to chodzic od 1gim(bo wtedy mi wykryli ze to tesh mam) do 2 gim i to akurat jest wtedy kiedy zna sie wszystkie zasady kiedy widzisz slowo jakies to wiesz dlaczego w nim jest rz czy co tam ale kiedy masz napisac dane slowo to 2 30% napiszesz je zle chociaż bedziesz pisac to 100x jak ktos powiedzial juz to i tak jutro za tydzien lub za miesiąc napiszesz to zle tak wiec to nie są jakies glupawe wymysly lekarzy czy kogostam tylko poprostu jest to choroba z ktora sie rodzi i da sie ja wyleczyc tylko we wczesnej fazie(tak gdzies ostatnio wyczytalem) tak wiec podsumowujac dysgrafia i dysortografia sa to choroby spowodowane zaburzeniem muzgu wyleczalne tylko we wczesnej fazie
Ostatnio edytowany przez $corcerer - 30-09-2004 o 17:23.
|