Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wtajemniczony
a propo broni 2 recznych od juakiego skila shoildingu oplaca sie juz na stale przerzucic na 2 handed weapon ? moj ku mpel ma skile 76/70 i powiefdzial ze shieldingu uzuywa tylko do b;lokowania mpocniejszych potworkow a tak to non stop lata z bronbio 2 reczno czy to jest oplacalne takie cos?
|
Oczywiscie ze oplacalne. Wystarczy spojzec na wiekszosc wysoko levelowych knightow w tibii, uzywaja zawsze 2 recznej broni do expienia(Chyba ze maja SoV/SA) a 1 reczniej tylko do blokowania, no czasem jeszcze z 1 reczna sie chodzi jak sie nie ma kasy na wielkie ilosci UHow ktore sie traci przy expieniu 2 reczna bronia na silniejszych potworkach
Poprostu jesli chcesz nabijac szybko levele to musisz sie pogodzic z tym ze wielkie ilosci kasy bedziesz wydawal na UHy i biegal z 2 reczna bronia, jednak jesli sie umie expic to kasa nie dosc ze sie wraca to jeszcze ma sie bardzooo duze zyski.
Cytuj:
2handed sword to najwiekszy syf swiata wedlug mnie. Nie oplaca sie kompletnie. Chyba ze nie masz na nic innego kasy. Ma cienki atk i def. Nos serpenta
|
Tak samo jak Gremlin powiedzial 2handed to nie taki syf jak niektorzy mowia... mam doswiadczenie z knightami i powiem ze 2 handed byl dla mnie przez pewien czas najlepsza bronia. Mimo tego ze byl 2 reczny mial wazna dla mnie przewage: mial wiecej ataku niz inne 1 reczne bronie poza FSem na ktorego jeszcze mnie stac nie bylo...
Jednak w twoim przypadku mysle ze przerzucanie sie skoro juz masz tego Serpenta to raczej nie oplaca sie, nazbieraj na FSa