Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hythe
Bodajze "repair"
|
i tu sie mylisz ;d nie wiesz -nie mow, chociarz moze mozna kilka slow powiedziec tak jak np. hi/hello etc, ale ja zawsze uzywam "soft boots" ^^
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez hide
Softy daja 28800 many. 1 BP UH to 8000 mana z czego wynika, ze na 1 soft mozesz zrobic 3.6BP UH ktore sprzedajac po 2.8k daja 10.080 gp. Trzeba od tego odjac kosztu BP i blankow. 3xBP i 60 blankow - 660gp.
10080-660=9420gp, a nie 10k, wiec sa straty, a niezyski.. gdybys po 3k sprzedawal BPki to bys zarobil prawdopodobnie.
Mana zregenerowana w 4 godziny stania w softach to 14400 many. Z niej robisz 1.8 BP UH ktore sprzedane po 2.8k daja 5.04k gp. Gdybys stal bez softow zarobil bys ~4.5k. Stojac w softach masz 3.9k zysku w 4 godziny, ale NIE ZARABIASZ DZIEKI SOFTa tylko dzieki regeneracji many 1 MP - 1 sec -.-
Dzieki softa spalasz poprostu wiecej many i soulpointow co dla wielu graczy sie liczy bardziej niz pare GP. Za te 600gp masz spalone dodatkowe 28800 many w 4 godziny.
Duzo bardziej oplaca sie w Softach chodzic na hunty. Manasy za 10k zregenerowaly by 22000 many (a nie 28800 jak softy) i wazyly by 704 oz.(a nie pare oz. ktore waza softy).
Dzieki temu na huntach w ciagu 1h oszczedzasz 800gp uzywajac Softow zamiast/razem z manasami. Soft na securze majac fart+znajomosci+frajera kupisz za 650k. Oszczedzajac 0.8k na godzinnym huncie, zeby odrobic na softy musisz huncic 812.5h. Jesli tyle huncisz na cos co bierze tyle many ile daja softy konczac tego hunta z 8 lvl zrobisz 100-110 lvl (np. scaraby).
Wedlug mnie nie oplaca sie trzymac softow :>
650k da ci duzo wiecej zabawy i expa niz soft.. chyba, ze jestes PG ktory gra 8h doba.. taki w 100 dni odzyska wydana kase..
To pisal Gesior, brat Hide~
|
to dlaczego jak robilem uhy na softach robilem wiecej bp i zarabialem 3-5k ? hmm, ciekawe. uhy z softami nie robi sie dla zarobku tylko dla mlvla, lecz ZASWSZE 10k za softy sie zwroci, przynajmniej z promo. nie wiem jak bez.....
i nie wiem czemu ale bp uh z softami robie 50min, czyli wychodzi 4bp ponad