Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwik
@up
Passy sa przetrzymywane w pamieci jako NIEZASZYFROWANE. Jedynie sa przesylane w postaci zaszyfrowanej (szyfr RSA o ile pamietam). Wiec zawsze mozna wejsc przez port do kogos, zarzucic kilka exploitow ktore pobiora backdoora/trojana na dysk i wysla te dane SMTP czy czymkolwiek innym.
Aha i kodu RSA nikt dotad nei zlamal
|
Ta tylko działania "z pamięcią" wymagają żebym wrzucił na Twój komp plik, który będzie ją odczytywał. Niestety ja tego nieumiem. Nieznam tych exploitów. Mogę wyciągać dane z otwartego portu.
A jeśli chodzi o RSA nieprawdą jest że nikt go nie złamał. Poszukaj trochę na necie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwik
Anyway. Jesli inni chca sie pobawic w hakira i zobaczyc skad nide wune ma takie swietne dane dotyczace servera mojego dostawcy polecam >
http://212.160.111.2/icons/
na koncu podpis >
Apache/2.2.2 (Fedora) Server at 212.160.111.2 Port 80
No pogratulować talentu, rzadko spotykam taaaakiego hakera! 
Otwarte porty danego IP mozna rowniez sprawdzic pod publicznym servisem - jutro dam IP.
Powinienes wiedziec ze katalogi z samymi obrazkami nie musza byc zabezpieczone przed exploitami etc.
Kilka słów - kompromitujesz sie czlowieku.
|
EHm, Oczywiście mogłem wyciągnąć Dane Twojego Apache z tamtad, Heh... Tylko nieznałem ścieżki /icons/... Zresztą jest możliwość podania tam fałszywych danych. Ja posłużyłem się HTTP Headers.
Co do niezabezpieczonego katalogu z obrazkami, hehe, nie to jest ważne ze je widze etc. Ważne są daty obok obrazka. np.26-Jul-2006 17:13 Daje mi informacje kiedy system był instalowany, co daje informacje np. o możliwości niepobranych poprawek do serwera.
I ta zlamiłem się. Twój Linuks jest zabezpieczony na tyle iż nieznam nawet wersji jaką używasz (zabezpieczałeś sam system? Czy masz jakąś dziką wersje linucha?).
Zresztą mój komentarz a nawet samo myślenie na temat linuksa jest takie iż ten system jest zabezpieczony lepiej od WinS**t. Expolity na linuksa są zazwyczaj lokalne, przy połączeniu internetowym zdalny dostęp w tym systemie zawsze był utrudniony.
Przy próbie użycia exploitów, prawdopodobnie utrudniał firewall, cały czasz miałem disconnect-y.
Ale prawda jest taka iż mało osób używa Linuxa do gry w Tibie.
Co jest mi na ręke.
Azreis ma racje, to nie post, nie forum o zabezpieczeniach żebyśmy tu o tym pisali. Jak coś PM.
A swoją drogą, moze ty coś umiesz? He? Umiesz np. zcrashować to forum TBI? Bo jakoś cały czas najeżdzasz na mnie, ale o tym jak pisałem o forum jeszcze słowa nieusłyszałem, He?