Ej! Moment, powoli...
2 potworki ok, ale jaka masz gwarancje, że co pół minuty będzie blood hit?
To co było pisane o tym, że najlepszy, szybki trening to 2 hmurki i krwawy to nie koniecznie prawda... procenty lecą tak jak leca i nie da się tego obejsc... taki jest silnik gry!
Full atak to nie bzdura!!!
Jak się ma już dość wysąką umiejętność obrony to taki żadny root nie wystarczy (nawet 2 to mało) żeby umiejętność rosła dalej, bo się licznik bloknie i po ptakach! potem trzeba manipulowac ustawieniem walki! W razie konieczności nawet trzeba co nieco z siebie zrzucić jak choćby zbroję żeby obniżyć punkty obrony i była nawet jakakolwiek szansa na to, że przyjmiemy krwawego... ale to już wyższa szkoła jazdy i słabszym graczom tego nie polecam bo wtedy nawet zwykłe trolle są niebezpieczne.
Gwoli sprostowania... zalecam wziaść ze soba w plecaku różne pancerze i tarcze i ustawic sobie to co komu pasuje najlepiej.
I wracają do ilości potworków... 3 to NIE bzdura! im wyższy skill w tarczy tym trudniej w nas wchodzą ciaosy i szansa na krwawego maleje wiec nie chcac ry(d)zykować strata dużej ilości HP, poprostu warto się połuszczyć o jeszcze jednego stwora tego samego lub nawet gorszego czy lepszego rodzaju. Nikt nie powiedział "Walcz z 2 stworami bo 3 Cie zeżrą" tylko że walka z 2 stworami jest ... najbezpieczniejsza (a czy najefektywniejsza??). Ten kto nie pisał gry nie będzie o niej wiedzieć wszystkiego więc PROSZĘ nie mówić (pisać), że wprowadzam w błąd pisząc bzdury.
Dziele się tym, co już sam doświadczyłem i już co nieco wiem z danej dziedziny, a TO już wypróbowałem!