Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2006
|
Bardzo żal mi tego człowieka. Był bardzo inteligentny i sympatyczny. Niektórzy pytają, dlaczego sie ostatni przestał udzielać na tym forum, tutaj odpowiedź:
Cytuj:
Napisane przez Jarrasimus
Dzięki... To miło, gdy czyta się takie słowa, a potem mówi mi o tym jeszcze Przyjaciel w Tibii i pokazuje ten wątek, komentując to słowami "widzisz, coś tam po Tobie na tym forum zostało" (tylko dlatego tu przyszedłem). ;-)
Krótko, celem wyjaśnienia...
Powodów tego, że nie korzystam z tego forum, jest kilka.
* Nagminne łamanie regulaminu przez użytkowników i olewcze do tego podejście przez moderację.
* Łamanie (czy nagminne - tego nie wiem, ale w ogóle tego nie powinno być) regulaminu przez moderatorów oraz ludzi tu wyróżnionych.
* Olewcze podejście do składanych tu propozycji na polepszenie tej sytuacji.
Cóż, mi jest szkoda czasu na użeranie się z ludźmi mającymi gdzieś szacunek do innego człowieka (np. niejaka @ Instynkt - bo cóż mnie obchodzi któryż to ona ma level na Rookgaardzie, skoro nie szanuje po prostu innych ludzi, a noska trzyma zbyt wysoko :-P), a także mających za nic ustalone zasady (różne jazgoczące ratlerki i takie tam inne :-P). Może nawet i miło jest poczytać mądre posty napisane przez Ciebie, @ Prodigy'ego i innych, ale wkurzające jest stykanie się z problemami, z którymi na innych forach ludzie radzą sobie bez najmniejszego problemu. :-/
Niestety, przez wymienione powyżej powody, forum Tibia.pl straciło u mnie cały szacunek, jaki miało początkowo, gdy tu wchodziłem. Skoro ja, jako 32-letni (już prawie 33) człowiek staram się traktować nawet 12-latków poważnie i rozmawiam z nimi prawie tak samo jak z dorosłymi - to tego samego oczekuję również od innych ludzi. Niestety, tutaj ciężko się jest tego doczekać. Dlatego już wolę sobie od czasu do czasu zajrzeć na forum Rookgaard.pl - tam jest jakoś fajniej. Mam nadzieję, że nigdy nie ulegnie ono takiemu zepsuciu jak to, choć przecież nie jest na "supported fansite"...
Nie chcę być na forum, na którym, co mam napisane w stopce - panuje bezprawie, brak szacunku do innych rozmówców i traktowanie ich z góry, jakby byli noobami (bo tak wiele razy się tu czułem traktowany). Chciałbym być na forum, na którym miło się spędza czas, żartuje się z innymi, odpowiada na pytania i pomaga. Ale temu forum najwyraźniej to "nie grozi" - jak dla mnie jest tu chaos i terror, a jedyną rozpowszechnioną metodą u moderatorów jest wycinanie w pień co się da. A szkoda...
I dziwię się jeszcze Tobie, że chce Ci się tu siedzieć i denerwować tym co tu nieraz widzisz. ;-)
BTW. A pomagać ludziom staram się w Tibii, choć nie szukam przyjaciół (jestem raczej samotnikiem). Po prostu, jeśli widzę, że ktoś potrzebuje pomocy - pomagam. Jednak nie daję się wykorzystywać. ;-)
Co do tematu wątku - jeśli moje zdanie jest w jakikolwiek sposób istotne, jako użytkownik forum (a nawet jako moderator) najbardziej podoba mi się @ Raynold. Gość jest konkretny, ma dobre pomysły. Na minus u niego zasługuje tylko to, że jest... mało skuteczny. :-P
A prywatnie bardzo lubię z tego forum @ Prodigy i @ Milana Ognia. Jeśli o kimś jeszcze zapomniałem - przepraszam. Może tak być, gdyż trochę podupadły u mnie kontakty z ludźmi - tak bywa... Dlatego jeszcze raz: sorry.
Ogólnie nie lubię ani takich głosowań, ani wyróżniania nikogo na żadnym forum - uważam, że wszyscy jesteśmy równi. Tylko na tym forum okazuje się, że jest inaczej.
Serdeczne pozdrowienia dla Ciebie. A także serdeczne pozdrowienia dla @ Smallmacioo. ;-)
PS. Jaras wcale nie wrócił na forum - on tylko napisał tego posta w podziękowaniu za miłe słowa. ;-)
PS2. Dynda mi to, czy i jaką karę dostanę za złamanie regulaminu tym postem. :-P
|
Post ten jest z 1 Stycznia 2007 roku, w temacie "Najbardziej pomocny użytkownik".
A oto podpis Jarka:
Cytuj:
Podpis Jarka
Co mógłbym rzec o tym forum? Choć strona, na której ono jest "mieni się" tytułem supported fansite, dzięki pracy moderatorów jest to najgorsze forum, jakie w życiu widziałem. Mają oni bowiem w nosie użytkowników, ich prawa, a nawet sam regulamin. Uważają się za bogów, za nieomylnych. :-P
Nie będę się już udzielał tutaj i napisałem do Administratora priva z prośbą o usunięcie mojego profilu z bazy danych forum. Nie bedę tu siedział ani dłużej.
NA TYM FORUM PANUJE BEZPRAWIE!
|
Tak więc, Jarek wytłumaczył wszystko. Bardzo mi go żal. Nie tylko dlatego, że był taki młody, ale dlatego, że potrafił mądrze się wypowaidać.
Co do "[*]" pozostawię tylko malutki komentarz. Dla mnie jest to idioctwo, zachodzące na zniewagę...
Witam jesli ktos chce obejrzec film solo dmeon 70 lvl sorcerer link daje
Uwaga moze wystapic trojan albo keylogger w nie ktorych anty wirach bo w exe dodałem film by był lepszy efekt jak i dzwieku i graficzny
|
Ostatnio edytowany przez Lifter - 27-03-2007 o 23:45.
|