Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nyksus
@up
Nie rozumiem, prowadzimy tu dyskuję o "zwalczaniu", nie chodzi mi o to czy jakby ktoś haknął mojego druida na 14lvl (który obecnie posiada 53) to by miał fajne itemki. Spójrz, kiedy ja to pisałem  Nie cytuj tekstów, sprzed ~1 roku (?)
|
...bo jak mam czytać 50 stron dyskusji, powiedzmy sobie wprost - w większości noobów, które nie wiedza, co to FireFox i dobry antrywirus i płaczą, bo im filmik w formacie ****** nie działał, to mi się nie chce. Zresztą wytłumaczyłem to, że nie będę czytać całego tematu, bo imho nie ma sensu, bo jest cały czas to samo. Więc jeśli prowadzimy dyskusję o zwalczaniu, to ja się włączę jako osoba z zewnątrz próbując Wam wmówić, że to nie ma sensu (fakt faktem jest). Tak, jak Wy próbujecie wmówić nam, że TBI jest zueee, iwól i wogóle haknom nam nasze kąta11 Cóż, są boty, do których po prostu się wirusów nie wkłada, bo nie znam człowieka, który by przeglądał po trzech dniach kilka tysięcy kont. Teraz pomyśl: "botowcy" mają swoje konta na różnych światach, plus to, że grają na różnych... serwerach prywatnych, ale nie zagłębiajmy się w to

Teraz... TBi używa na mojo oko coś 2k użytkowników (pomijając to, że nie ma wersji na nową Tibię). W tych 2k użytkowników jest pewnie 1k noobów, które musza grać na "innych" serwerach, zeby się dowartościować. Szukając takiego serwera, zakładają często po kilkanaście kont dziennie. Więc ile w ciągu JEDNEGO dnia domniemany hjakjer miałby passów...? Coś koło 4k...? A to jest tylko TBI, którego w 99% używają polacy. Jest jescze TA, NG, Black~... Zagranicznych botów (jest to pewne) używa o WIELE więcej osób. Więc... Albo musieliby sprawdzać każde passy RĘCZNIE albo napisać dość skomplikowany skrypt, który logowałby się za nich i "wysączał" tylko te chary, gdzie jest jakiś np. 20 lvl+. Następnie musieliby mieć knoto na KAŻDYM serwerze. Wiadomo, kwestia kilu godzin botowania, narażając się na bana itp. Następnie w Tibię nie grają tlyko dwunastoletnie dzieci walące z aksa, ale też informatycy, programiści, studenci informatyki (itp) oraz różni inni, którzy śledzą strukturę botów. Więc sądzę, że wirus zostałby wykryty paręnaście godzin po publikacji, tak, jak dziury w Windowsie i IE.
I teraz wmawiajcie ludziom, że boty są złe. Mimo tego, że można robić chary na botach, sprzedawać na allegro itp. Jest to prosta metoda, na dorobienie sobie troszkę kaski, żeby coś kupić. Pokusa jest więc wielka. I co teraz myślisz...? Że podejdziesz np. do 50 EK, powiesz mu, że przez TBI może mieć ewul chacka, a on szybko wykasuje bota z pc i zmieni pass'y? Nie sądzę, uważam, że po prostu by Cię wyśmiał i tyle byś z tego miał.
No, troszkę się rozpisałem, ale co tam. Tak więc uważam, iż Wasza kampania nie ma sensu, bo większość osób myśli "Czemu ja mam nie używać botów, kiedy farma UHmakerów stojących obok mnie używa...? Czemu ja mam grać fair, jeśli inni nie grają...?". Póki Cipsoft czegoś z tym nie zrobi, to Wy NIC na to nie poradzicie.
Pozdrawiam : )
@UP Super, ja Cię w imie Ojca, Syna i Ducha Świętego nawracam na Worda, ewentualnie słownik ortograficzny : ) Bo mam problemy, ze zrozumieniem Twojego posta : )
@DOWN Hhuahuauauh, dobre! ;d