Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DRoN
Rozumiem, że nie jesteś jakimś dzieckiem neo, tylko po prostu wierzysz wyłącznie w świat fizyczny(zakładam, że do religii podchodzisz tak samo).
|
Rzeczywiście wierzę praktycznie tylko w świat fizyczny, co do Boga to powiem coś kontrowersyjnego: w Boga wierzę z całym przekonaniem ale w Biblię już ciężko mi uwierzyć.
Cytuj:
Ok. Ale mam jedno zastrzeżenie. Skoro temat nie został usunięty, to znaczy, że spełnia jakieśtam normy. Piszemy tu o takich czarach, więc wypowiadać się powinni głównie zainteresowani, a nie negujący (chociaż temat jest typu "co o tym myślicie?").
|
Skoro w temacie jest "Co o tym myślicie?", to piszę co o tym myślę, skoro ktoś podjął ze mną dyskusję, ja ją prowadzę.
Cytuj:
Do tego właśnie najgorsze jest to, że bardziej lub mniej kulturalnie robicie gówno z tego tematu.
|
Jak z każdego tematu na tym forum : )
Btw. bardziej "robimy" ; ]
Cytuj:
Ok, może niewierzysz i ABSOLUTNIE NIC Cię nie przekona, więc po co, co post musisz to powtarzać?
|
Muszę to powtarzać, bo co chwila ktoś próbuje mi udowodnić, że się mylę. Być może jest to prawda ale mam takie zdanie jakie mam.
Cytuj:
Jeśli to medycyna jako-taka, to znajdź mi (Twoim zdaniem) logiczne wytłumaczenie czegoś takiego. Nie będzie to opisane zbyt dokładnie, bo mało mamy wiedzy na ten temat. Może te wszystkie grzybki i wizualizacje są niepotrzebne. Ja tam wierzę, że w taki czy inny sposób umysł ma wielkie możliwości. Potrzebne jest tylko chciejstwo (silna wola).
|
Nie podam Ci logicznego wytłumaczenia tego, ponieważ go nie znam. Po prostu w to wierzę. A w Psi Ball'a niestety nie.
Cytuj:
Chociaż jeśli ktoś by CI złamał rękę taką kamehamehą, to raczej byś w to uwierzył.
Odpowiedziałeś na pytanie w temacie i w tej sposób wyczerpałeś swoją kwestię. Po co dalej wbijać mlvl flame strike'em?
|
Jak już wyżej powiedziałem złamanie ręki było swego rodzaju przenośnią. Wyliczałem stopniowo, aby okazać swój brak wiary w Psi Ball'a.
Cytuj:
Nie nazywałbym ich odrazu idiotami, ale fakt jest taki, że takimi sprawami mało ludzi się interesuje (szczególnie zabieganych za kasą czyt. dorosłych).
|
Ludzi niewierzących w Psi Ball'a idiotami nazwał ~Daniel. Powinienem był wstawić tam cudzysłów, żeby nie było wątpliwości.