Tibia a granie RPG
Tak się ostatnio zastanawiam, i doszedłem do wniosku, że założę temat, dotyczący sprawy często wspominanej przeze mnie w innych topicach, mianowicie grania w Tibię RPG-owo.
Kiedy przyjrzymy się światu, możemy zauważyć drobne szczegóły, jak na przykład dobrze opisane questy, knajpy, ciekawe miejsca NIE zamieszkane przez potwory... Jak myślicie, po co one istnieją?
Mnie wydaje się, że początkowo Tibia miała być grą nastawioną na RPG i odgrywanie ról (ale nie jestem nawet w 50% pewny, to moja teza), ale zachowanie graczy zmusiło CIP-y do pójścia na komercję... Ja chętnie zagrałbym na serwerze RPG (albo chociaż znalazł grupę graczy grającą w ten sposób), ponieważ byłaby to miła alternatywa ciągłego expienia i użerania się z PK i n00bami... Teraz moje pytanie:
Czy istnieje więcej osób, które chciałyby zagrać w Tibię nie zwracając DUŻEJ uwagi na exp n' stuff? Gdyby zebrała się taka grupka, można by zebrać się na jednym świecie i pograć wedle naszego uznania albo zorganizować coś ciekawego (mam nawet dwa pomysły)...
A więc?
|
|