Upadek Tibii
Tak, upadek Tibii jest bliski. Wszyscy to widzimy. CipSoft z każdym update coraz niszczy tę grę. GMowie nie spełniają swojej roli. Ostatnio w Tibię grać zaczęło więcej dzieci, które kompletnie nie potrafią żyć w społeczeństwie. Boterzy bezkarnie wzbogacają się bez wysiłku, gdy mu musimy godzinami męczyć się skillując, bądź robiąc runy. Sharowanie także jest jedną z plag, ludzie dzielą się kontami, aby wbić jak największy lvl, przecież nie ta tym polegają mmorpgi! Niegdyś Tibia była inaczej postrzegana. Zarówno Cipsoft jak i gracze traktowali ją jako zabawę. Dziś już nie ma takich ludzi. Nawet najlepszy przyjaciel wbije ci nóż w plecy za kilka k. To wszystko wina Polaków, naprawdę tylko niektórzy z nas są porządni. Mamy najgorszą opinię wsród wszystkich. Łamiemy wszystkie zasady, nie potrafimy rozmawiać, kradniemy, większość siedzi przed Tibią powyżej 10h (nie wliczając dodatkowych godzin bota). Przejdźcie się na jakąkolwiek kafejkę, mogę się założyć, że pełno będzie dzieciaków grających w te "gówno". Marnują sobie życie i tracą szacunek w oczach uczciwych graczy. Ludzie opamiętajcie się, wiem, iż gadam jakby zbliżał się koniec świata, ale Tibia to naprawdę dobra gra. Mamy szansę jeszcze ją ratować.
Na początek zacznijmy od siebie. Później przenieśmy sprawę na wyższy szczebel. Ciągły spadek cen i pogorszanie profesji spowoduje całkowite zniszczenie gospodarki tibijskiej, która już jest w parszywym stanie. Możecie powiedzieć, że nie potrzebnie zakładałem ten temat, ale proszę was o wypowiedź. Co jeszcze możemy zrobić? Pozdrawiam.