No to czas w końcu ostatecznie skomentować twój fake
A więc zaczynając od strony graficznej - Tutaj fake prezentuje bardzo wysoki poziom. 9/10 z prawie czystym sercem

. Trochę brużdżą niektóre grafiki, chlapanie krwi na prawo i lewo, a nie zostawanie jej na podłodze. Gdyby nie ilość własnych grafik i okolicnzości byłoby mniejsze - auta są często zbyt kwadratowe, dość nienaturalne. Ale dają radę.
Fabularnie - no cóż tutaj jest problem.
Przerobiłem właśnie cały od nowa i?
Pierwsze skojarzenie - film made by amerykańce.
to jest zdecydowany minus. Dlaczego?
Bo oznacza dużo akcji mało fabuły.
I tak jest u ciebie. Wprawdzie patrząc kryteriami fake'owymi fabułę masz niezłą - podstawowo liczy się oryginalność w tej dziedzinie, co mogłeś łatwo osiągnąć przez małą konkurencję.
Ogólnie trzyma się wszystko kupy, ale jest parę pierdół - na przykład te mistyfikacje a ich operacje na mózgu. Niemożliwe, żeby pół roku wcześniej im zakodowano takie coś. To nie są komputery, żeby mieli coś takiego. Gdyby zaprogramowano im coś takiego - by zobaczyli ten obraz sporo razy. Mózg nie czeka na dokładnie taki system poleceń. Kojarzenie. A gdyby zobaczyli ten obraz wcześniej, to by inaczej podeszli do tego tutaj.
Poza tym pare innych wpadek jak np. odległość torped.
Jednak w gruncie rzeczy co z tego wszystkiego?
Twoją fabułę można łatwo streścić. Na początku próbowałeś kręcić, potem pozwoliłeś zgodnie z amerykańskim duchem pójść na akcje i tym sposobem robiło się nudno i przewidywalnie.
I co chwile walki, co chwile coś...
Swojego Avatara uśmierciłeś, ale to było przewidywalne dla mnie, po naszych rozmowach. Masz plusa, że umarł on "normalnie"

Kolejnym bólem jest ta tragiczna walka "Dobra ze Złem"
W której Amerykańce to dobrzy, Neonaziści są be, a Rosja to trzeci któzy mają tylko dopełnić fabuły. To strasznie zaniża.
No i kolejna rzecz - Neonaziści chcieli doprowadzić do wojny nuklearnej - spoko, ale co jeszcze?
Każdy zdaje sobie sprawę, jak broń nuklearna jest niebezpieczna. Nikt - nie będzie jej używał to raz, a dwa - nikt nie będzie dążył do jej użycia. A zwłaszcza nie taka duża grupa. Ideologia którą wywaliłeś może pasować do małej sekty, w tak dużej grupie odpada.
Jest jeszcze pare rzeczy, część dodatkowo pewnie pominąłem, ale dobra.
Za fabułę dostaniesz 7/10
Dałbym mniej, ale nie zasłużył ten fake, mimo sporej liczby rażących w oczy błędów (część wypisałem wyżej).
No to łącznie masz 8/10
Nieźle