Temat: Upadek Tibii
Zobacz pojedynczy post
stary 04-04-2007, 11:22   #15
Aversin
The Witcher

Aversin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2004
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Aversin ma numer GG 2615286
Domyślny

Dla mnie Tibia od zawsze była zabawą i taka pozostanie. Mam tutaj bardzo wielu kumpli i jakoś nikt mi nie wbija noża w plecy. Znajdziesz ludzi, który będą traktować tą grę tak jak ty, jako rozrywkę, i żaden z nich nawet nie pomyśli o psuciu tego wszystkiego dla kilku pixeli. Po twoim poście widzę, że twoja tibijska przygoda musiała być jakaś traumatyczna. Filmy służą do tego samego, chociaż może jest to bardziej bierna forma rozrywki, ale jak film ci się nie podoba to go zwyczajnie nie oglądasz, wyłączasz albo kasujesz .. Te same zasady można zastosować też do Tibii.
Co do pracy GMów, zawsze narzekacie, ale nikt z was nie wie jak ta praca wygląda od środka .. ja też nie wiem. Wiem jedynie, że na każdym świecie 60% (o ile nie więcej) raportów to "hi thif mi armor", "he kill me", "he lured GS, halp" ... czyli coś co ma mało wspólnego z łamaniem zasad. Również się spodziewacie, że jak mieliście hacka i macie screena to oni mogą coś zrobić. Nie wystarczy wiedzieć, trzeba to udowodnić. Screen może został łatwo przerobiony i dostosowany do naszych potrzeb. Mogą sprawdzić IP ? Ale np. neostrada ma zmienne IP, wiele osób jest w sieciach lokalnych itd. Kolejna sprawa, czasem jak GM złapie kogoś robiącego runki na macro to musi z nim odstać swoje 16 minut zanim będzie miał pewność, więc może załatwić 4 takie zgłoszenia na godzinę. Zgadzam się, że jest ich mało i czasem doczekanie się na jakiegoś graniczy z niemożliwością. Nadal jednak uważam, że większość z tego waszego "zawiodłem się na GMie" to nieznajomość zasad oraz zbyt duże oczekiwania co do ich możliwości.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"
Aversin jest offline   Odpowiedz z Cytatem