Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Alora
Elevarm chodziło mi o szukanie "Polskiego Nolina". Nikt nie poprowadzi przy zdrowych zmysłach polaków na rzeźnie przeciw szwedą. Popatrz na poziom polskich graczy w tibie. Każdy pilnuje swojej dupy. Jak przegrają jedną bitwę to zaraz wszyscy sie wypłacają. Albo szpiegują licząc na jakiś profit. Taka jest nasza mentalność. Mit polaka patrioty dawno już umarł. Zostało tylko kilkunastu oddanych sprawie którzy nie dadzą rady zmienić obrazu ogółu.
Wiem że za chwile mnie ktoś pojedzie że wale ściemy ale taka jest marna prawda. Jak szukasz dowodów rozejrzyj sie naokoło. W społeczeństwie które swoją niepodległość okupiło taką ilościa przelanej krwi nie powinno być głodnych dzieci,afer itp. Może za dużo tej krwi przelaliśmy że wszyscy sprawiedliwi polegli. A na placu boju zostały tylko świnie mendy , oraz kilku sprawiedliwych którzy chcą coś bezskutecznie zmienić. Nie wiem może. To tylko moja teoria. Wracając do iridi. Proponuje każdemu żeby się zachowywał pożadnie to nie powinienn mieć kłopotów. Wystarczy pozbyć sie wrodzonych skłonności do "kozaczenia" i może być dobrze. Tyle..
|
Zgadzam się w zupełności, ale podejrzewam że marnujemy tylko czas na pisanie tego. Nikt z "naszego" obozu i tak nie wpadnie na pomysł żeby kogoś takiego stworzyć...