Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kalcek
nie zgadzam sie z Granteonem. amfetamina to nie scierwo...marihuana tez jest spoko ale dla mnie "fuka" lepsza bo starzy nie poznaja ze jestem pod wplywem narkotykow... kokaina tez nie najgorsza ale reszta to scierwo...oczywiscie jestem na tak za legalizacja bo to jest wazne dla nas mlodziezy...dajcie komenty na temat tego co napisalem...  pozdro
|
Ban 4ever bo jesteś Trollem.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Granteon
Alkohol i papierosy też są uzależniające szkodliwe itd. i jakoś są normalnie sprzedawane...
Ja tą Legalizacje w polsce se wyobrażam tak:
-Maksymalnie hodowanie 3 krzaczkow na własny użytek
-Akcyza
-Maksymalne posiadanie do 1,5g
-Od 18 lat (!)
-Zakaz palenia w miejscach publicznych
Po za tym państwo by na tym zarobiło...
|
Z tym, że państwo nie jest szczególnie zadowolone z tego, że ludzie piją i palą, bo więcej trzeba wydać na leczenie etc. Z tego tytułu państwo nakłada wysokie akcyzy na te używki i będzie nakładać jeszcze większe, szczególnie na papierosy (wymogi unii)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
A na jakiej podstawie uznajesz, że ganja nie jest twardym dragiem?...
|
Ganja nawet w Polsce jest traktowana przez policję jako "miękki narkotyk", z tym, że jeśli coś jest miękkie, nie znaczy wcale, że jest dobre. Są ludzie, którzy zapalą dla spróbowania i powiedzą sobie "dzięki, ale nie" ale są i takie, dla których ganja to tylko preludium do narkotyków twardych, i dlatego nie jest ona legalna. W Holandii, gdzie ten narkotyk jest legalny, rząd nie jest szczególnie dumny z tego faktu iż popełnił taką gafę. Teraz mają tak wielki kufel piwa, że boją się nawet sprawdzać ile tego piwa do wypicia jest....