Zobacz pojedynczy post
stary 07-04-2007, 20:08   #1
Arminuss
Użytkownik forum

Arminuss's Avatar

Data dołączenia: 24 02 2007
Lokacja: Przed komputerem....

Stan: Aktywny Gracz
Imię: arminuss
Gildia: ;]
Arminuss ma numer GG 455393
Domyślny smutny znak czasu...

Jak wiadomo Tibia to gra której korzenie sięgają lat 90. ubiegłego stulecia (brzmi śmiesznie zwłaszcza że ma dopiero 10 lat). Wtedy to z idei kilku studentów miała powstać gra która będzie bawić, ale i wymagać myślenia...Przez kilka lat dzielnie stawiała opór komercjalizmowi(kolejne serqele filmów akcji,tandetne plagiaty klasyki RPG m.in. Baldurs Gate{tytułów nie sposób wymienić})
Jednak i Tibia musiała się zmienić...kolejne "updaty" prowadziły do poprawienia grafiki jak również rozgrywki...moim zdaniem nie najlepsza polityka Cipsoftu sprawiła, że Tibia stała sie grą bardziej przypominającą mało dynamicznego hack & slasha niż spokojnego RPG-a wymagającego zespołowego rozegrania.
Kiedyś z rookguardu wychodziłem w tydzień(wydaje się śmieszne) wtedy to z kolegami robiłem wszystkie questy (które znaliśmy ) i sprawiało mi to prawdziwą przyjemność.Dzisiaj wyjście z "wyspy nowych" zajmuje mi maximum 3 h)
Może nie przeszkadza to nowym graczom (dlatego temat kieruje raczej do starych wyjadaczy,do których jeszcze nie mogę się zaliczyć) bo szukają szybkiej rozgrywki podsyconym powstaniem rodów i wandów.
Mam również pewien żal(subiektywny) do Mateusza Dragona Wielkiego, który nabijając wysoki lvl zadał(nieświadomie) pewien cios Tibii jako grze RPG. Wielu jego naśladowców zajmuje się bezmyślnym expieniem i sprzedawaniem "na szybko itemków" zaniżając ich cenę rynkową. Tibia staje się kiczem(jak już wcześniej zauważył autor innego tematu)
Gdzie wspólne wypady(nawet na słabe potworki)? Gdzie rozmowy pod depo?
I PRZEDE WSZYSTKIM: GDZIE PODZIAŁ SIĘ UROK TEJ GRY?? pytanie to kieruje do wszystkich graczy a w szczególności do tych , którzy grają już długo.

PS. proszę o wyrozumiałość mam dopiero 14 lat.
Arminuss jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.