Zobacz pojedynczy post
stary 07-04-2007, 21:47   #4
Cenarius
Użytkownik Forum

Cenarius's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Poziom: 96
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
Pergamin

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arminuss Pokaż post
Jednak i Tibia musiała się zmienić...kolejne "updaty" prowadziły do poprawienia grafiki jak również rozgrywki...moim zdaniem nie najlepsza polityka Cipsoftu sprawiła, że Tibia stała sie grą bardziej przypominającą mało dynamicznego hack & slasha niż spokojnego RPG-a wymagającego zespołowego rozegrania.
Kiedyś z rookguardu wychodziłem w tydzień(wydaje się śmieszne) wtedy to z kolegami robiłem wszystkie questy (które znaliśmy ) i sprawiało mi to prawdziwą przyjemność.Dzisiaj wyjście z "wyspy nowych" zajmuje mi maximum 3 h)
Może nie przeszkadza to nowym graczom (dlatego temat kieruje raczej do starych wyjadaczy,do których jeszcze nie mogę się zaliczyć) bo szukają szybkiej rozgrywki podsyconym powstaniem rodów i wandów.
Mam również pewien żal(subiektywny) do Mateusza Dragona Wielkiego, który nabijając wysoki lvl zadał(nieświadomie) pewien cios Tibii jako grze RPG. Wielu jego naśladowców zajmuje się bezmyślnym expieniem i sprzedawaniem "na szybko itemków" zaniżając ich cenę rynkową. Tibia staje się kiczem(jak już wcześniej zauważył autor innego tematu)

PS. proszę o wyrozumiałość mam dopiero 14 lat.
Tibia idzie w złym kierunku od ukatualnień 7.5+ - od czasów "ruzdrzek" zaczeli sie pro gejmerzy ktorzy "wala z aksa" a to też wpływa na klimat, bo chyba nitk nie lubie jakichś lamerów wpadających komuś na respa i walacych z "ruszczki" do wszystkiego co się rusza, a co do MDW to że gra tyle to jego sprawa tylko niektórzy mogli by sobie przypomnieć, że Tibia to TYLKO GRA. ( błędy celowy oczywiście)
@2xup
popieram
@down
Dzięki już pije swoją.

Ostatnio edytowany przez Cenarius - 07-04-2007 o 21:58.
Cenarius jest offline   Odpowiedz z Cytatem