@up
Nie czepiajcie się
@topic
Dobijasz na ratach 2 lvl, idziesz do sklepu kupić sobie spodnie(leather legs) za kasę ze szczurów, następnie idziesz po doublet(
http://tibia.pl/quest_pokaz/Doublet), potem idziesz na trolle(nie expić, tylko szukać tarczy i butów), najlepiej tylko butów szukać, następnie schodzisz na orki, bierzesz studded shield, potem przy okazji idziesz na Bear Room po bp, box(zamienisz go na legion helmet w mieście) i chain armor, następnie na MinoHell, po carlin sworda(cały czas na 2lvlu, na MinoHell OMIJAJ POTWORY, NIE ZABIJAJ ICH, ZEJDŹ DO MINO HELL, ZABIERZ CARLIN SWORDA I UCIEKAJ!!!). Potem jak masz już całkiem dobre eq jak na początek(legion helmet, chain armor, leather legs, leather boots, studded shield i carlin sword) to idź expić na trolle, spidery i poison spidery. Następnie, tak ok. 4lvl, jak już będziesz czuć się na siłach, żeby zabijać orki, to idź na nie. Na 6-7 lvl idź na skeletony po brass shield(zabijaj aż nie wypadnie xd) i idź do Bear Cave(jaskini misiów). Jeśli nie wiesz gdzie to jest:
Zaznaczyłem czerwonym kółkiem oznacząnym "literami" BC

Tam expij aż do 8 lvl.
To jest mój sposób, wg mnie najlepszy i najszybszy
EDIT(odnośnie do @down):
A właśnie jak masz PACC to idź na wolfy na PACC area tam migiem 8lvl ^^