Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kreda
|
Ktoś się nam tu rozkręca. Kreda wytrzymaj jeszcze troche aż skończy się ban goburu, z pewnością będzie ciekawie.
Przede wszystkim twierdzenie, że któraś profesja jest lepsza czy też gorsza nie jest na miejscu. Póki mamy sytuacje, gdy taki knight lepiej blokuje niż mag, a znowu druid mocniej leczy niż paladyn, nie możemy czegoś takiego jednoznacznie stwierdzić. Określenie 'gorszy' czy też 'lepszy' byłoby na miejscu, gdyby dana profesja byłaby na każdej płaszczyźnie lepsza bądź równa niż inna.
Ale takiej sytuacji nie ma, dlatego wszystko pozostaje w rękach gracza i jego wyobraźni.
Lubie grać knightem, ponieważ na codzień jest banalny w grze i można bardzo szybko znaleźć ciekawe zajęcie. A jeśli się ma odrobinę wyobraźni, wtedy gra knightem może się okazać niezwykle efektowna i efektywna.
Paladin również jest interesującą profesją, ponieważ jako jedyny musi uciekać przed potworami, a czasami to może dostarczyć nie lada emocji.
Nie przepadam za grą sorcami ani druidami, przynajmniej w dobie tanich exori vis/flam/mort, ponieważ zdrowy rozsądek wymaga ich użycia, a przy takiej grze stajesz się jak bot, bo jedyną kwestią jest nauka sprawnego użycia hotkey'ów i obserowanie liczb. Sporadyczne są hunty przy użyciu run ofensywnych (mówie o mid-lvl, bo ten przedział jest wg mnie najważniejszy).
Natomiast przed "mana-update" sytuacja z postaciami magicznymi była o tyle ciekawa, że wiele osób chodziło np. na GSy z użyciem hmm, które jest równie ciekawe jak gra paladinem. Teraz hmm jest dla "frajerów", którzy nie kupili sobie pacca i mają dość kasy by nie polować z samą różdżką.
Uważam, że własny pomysł na gre jest najważniejszy, a u postaci magicznych ten pomysł jest dość ograniczony do wyboru opcji najbardziej ekonomicznych i logicznych, właśnie dlatego u mnie królują paladin z knightem. (dawno się tak nie rozpisałem

)