Zobacz pojedynczy post
stary 09-04-2007, 00:40   #67
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mad-Sin
A pojęciem jakim jest honor można sobie dupę wytrzeć nie? To można porównać do prostej sytuacji z ulicy. Idziesz z trzema kumplami i zaczepia Was 2 wyższych i lepiej zbudowanych typów. Po pewnym czasie zaczynają jednego bić. I co wtedy robisz? Uciekasz czy pomagasz kumplowi?
Spytałbym się czy mu pomóc... IMO rzucenie mu się na ratunek nie tyle zwraca honor mnie, co odbiera jemu, jego walka to niech pokaże, że potrafi dać sobie radę. Honor dzisiaj to pojęcie względne.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez litt
Nie przesadzaj chlopaczku, naprawde uwazasz, ze opor partyzantow, powstancow, AK itd. w Warszawie byl daremny? Zniszczenia materialne nie sa najwazniejsze, dla mnie wazniejsze jest to, ze teraz moge czuc sie dumny, ze Polacy podczas II WŚ nie zlozyli bronii (postawa Danii, po ataku Hitlera), ale przelewajac krew walczyli do konca (dobrze, nie 'oplacalo' sie to, ale zachowanie honoru jest rzecza bezcenna).
Łał... zachowaliśmy honor. Ale chyba tylko we własnych oczach, bo dla reszty i tak jesteśmy "dupą świata". Poza tym, gdybyśmy mieli honor nie lizalibyśmy tyłków krajom Europy, które nas w czasie wojny olały (i udowodniły, że pakty o wzajemnej pomocy to sobie możemy o kant dupy rozbić) jasne, że oni zachowali się gorzej, ale my zrobiliśmy to samo pokazując, że można nas sobie olać lub oszukać a my nic z tym nie zrobimy.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa
1. Nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi
IMO raczej: "Nie ma głupich odpowiedzi, są tylko głupie pytania."
Ale to się nie wiąże z twoim pytaniem, bo nie jest głupie, a niejasno sformułowane.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bastash
Toczy się wojna, nie można ufać nacji, z którą już nie raz walczyliśmy.
Oj... to mało komu możemy ufać.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez hoomik
Narzekaja wszyscy, a na wybory nie ma komu isc. No zajebiscie po prostu.
Zagłosuj na pierwszych - skopią sprawę, nakradną i oleją...
Zagłosuj na drugich - skopią sprawę, nakradną i oleją...
No zajebisty wybór po prostu...

Cytuj:
mhm, super... chuj z tym, ze to Polska ma najlepszych informatykow, chuj z tym, ze to Polacy maja jedne z wiekszych osiagniec w dziedzinie techniki... kto by sie takimi detalami przejmowal, nie?
Sam sobie odpowiedziałeś.
Wybrukuj chodniki w Polsce diamentami, a i tak ci tutaj nikt nie przyjedzie dopóki o tym światu nie opowiesz... Jak nie zachwalamy tego co mamy na w kraju jak i poza nim to wyglądamy jakbyśmy niczego nie mieli... takie życie.

Cytuj:
A czy wg. Ciebie w takim wypadku walka 2 na 1 jest zupełnie fair i cud, miód?
Tym większy respekt dla ciebie jak taką walkę wygrasz...

Cytuj:
Ale my zachowaliśmy się lepiej pomagając tym krajom, które nas olały. Wtedy pomogliśmy w sumie Europie, którą miały zawładnąć dwa totalitarne mocarstwa co się stało później to inna historia.
Polski naród to głównie męczennicy z wyboru... Nic dziwnego, że taką nienawiścią pałali Polacy do Żydów w czasach hitlerowskich...
Żydzi - naród wybrany, oświecony
Polacy - naród wybrany, męczennicy
Dwa narody wybrane w jednym kraju... Nie da się.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caer
Najlepiej to siedzieć na dupie, nie głosować, nic nie robić i czekać aż będzie lepiej.
Niektórzy uważają, że najlepiej to uciec do innego kraju ale jak wiadomo, tam w rządzie też głównie złodziejstwo i olewka. Ludzkiej natury nie zmienisz. Koniec końców i tak wszyscy umrzemy od nas zależy, czy zostaniemy zapamiętani w chwale, wyklęci, czy zapomnieni. Jeżeli nie podoba ci się świat który cię otacza, to rusz się i postaraj się go zmienić. (Ja nie mówiłem nic, że mi się Polski rząd nie podoba, jest to zwykły rząd, w każdym rządzie kradną. Jak mówiłem natury ludzkiej nie zmienisz.)

Cytuj:
Śmierdzi religią Jedi : p
To kwestia wyboru, Padawanie.

Cytuj:
Typowy Polakus Narzekajus.
Pełną nazwą proszę! Polakus Narzekajus Pospolitus Niepatriotus...

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 09-04-2007 o 01:20.
Quezacoatl jest offline   Odpowiedz z Cytatem