Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa
"dopiero teraz widze jaki jest tu syf i widze, ze nie ma do czego wracac.
|
Żyjemy w kraju w którym znakomita część społeczeństwa ma samochód, telewizor, wideo, odtwarzacz DVD, telefon komórkowy, mają co jeść. Mimo tego, ta sama część społeczeństwa cały czas jęczy i narzeka, jacy to oni są biedni i jaki ten kraj jest paskudny.
3 lata mieszkałem w Izraelu... Mogę powiedzieć, że polskie i izraelskie społeczeństwo żyje na podobnym poziomie... Różnica jest taka, że u nich nie ma takich jęków i narzekań, że cały czas czegoś brak.
Nie twierdzę, że w Polsce nie ma na prawdę biednych ludzi, bo wiem, że dużo ludzi nie stać na godne życie, ale dokładnie to samo jest w Izraelu i, jak wierzę, na całym świecie (lub większości tego świata).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DRoN
Zgadzam się. Tzn. nie zyski materialne. To coś jak altruizm. Satysfakcja bodźcem napędowym.
|
Raczej nie to miałem na myśli.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quezacoatl
Zagłosuj na pierwszych - skopią sprawę, nakradną i oleją...
Zagłosuj na drugich - skopią sprawę, nakradną i oleją...
No zajebisty wybór po prostu...
|
No zajebiste podejście po prostu...

Najlepiej to siedzieć na dupie, nie głosować, nic nie robić i czekać aż będzie lepiej.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quezacoatl
IMO rzucenie mu się na ratunek nie tyle zwraca honor mnie, co odbiera jemu, jego walka to niech pokaże, że potrafi dać sobie radę. Honor dzisiaj to pojęcie względne.
|
Śmierdzi religią Jedi : p