Zobacz pojedynczy post
stary 09-04-2007, 13:23   #92
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

To straszne! u nas nie ma pracy! a te ogłoszenia w gazetach (itd) to zwykłe brednie - a owi pracodawcy robią sobie z nas żarty, bo gdy przychodzimy do nich z papierkiem o skończonym technikum elektrycznym oni nie chcą nas zatrudnić do budowlanki okropni!
W naszym kraju, to ludzie są sobie winni siedzą i płaczą nad tym, że nie ma pracy... zamiast ruszyć tyłek. No tak najlepiej, aby to pracodawcy do nas dzwonili - przecież to dla nich mamy tak ciężko pracować. No i my właśnie wolimy taką łatwizne... lepiej wyjechać za granice - tam jeszcze ktoś nam załatwi prace i jesteśmy szczęśliwi.
Owszem nie ma tak piękni i owocowo jak za granicą bo zarabiamy mniej a ceny większości (wszystkich?) przedmiotów są po prostu większe niż w innych krajach, ale znów schodzimy na to samo: pieniądze, wyjazd jest najlepszym dowodem ile to możemy zostawić tylko po to, aby mieć więcej "zielonych".

Cytuj:
Z jednej stony geje i zwolennicy aborcji, a z drugiej storny fanatyczni katolicy i antysemici zarazem
No tak najlepiej być podobnym do innych! zerotolerancji dla "odmieńców!", wszyscy mają być tacy sami! każdy ma na polityke patrzyć tak samo! każdy ma mieć takie same poglądy na świat! wszycy mają wierzyć w jakiegoś boga! Przepraszam, ale myślisz, że w innym kraju tego nie ma? Że to tylko Polska jest taka "be" i "fe"?

Cytuj:
Wlasnie gdy cos jest zle to sie jednoczymy (nawet kibole) np. przy smierci papieza. wszysko cacy itd. a teraz co sie dzieje ? to samo...
A zawsze dostawało mi się po "łapach" za to, że mówiłem iż owe "święta" (patrz obchodzenie rocznicy śmierci papieża) to czysty kretynizm, wszyscy pięknie ładnie przez jedn dzień - a jutro wbije Ci nóż w plecy, to samo ze świętemi. Nie mówie o tym, że wiara to po prostu pewną "ułomność" człowieka, podkraślam, że to nie tylko moja teoria.
Wielcy chrześcijanie, którzy już dawno zapomnieli jak przelewali krew protestantów.