Zobacz pojedynczy post
stary 09-04-2007, 13:54   #94
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cloud (kumpel)

A czy ktoś z was oddał by życie za nasz kraj ? Osobiście uważam że to strata czasu i wolę oglądać telewizję. Nie czuję się polakiem bo nie bardzo wiem gdzie mogę znaleźć przykład dobrego polaka. Ludzie spieprzają za granicę bo tu nie ma perspektyw, ich wybór ... ale ilu z nich po kilku latach gdzieś tam nie udaje że on "nie speak polish" chyba teraz coraz częściej dobrowolnie poddajemy się wpływom innych krajów. "Z kim przystajesz takim się stajesz" pewnie i tak, ale ilu prawdziwych "hero" powróciło np. z emigracji aby walczyć za polskę podczas wojen, mało, woleli siedzieć w cieplutkiej francji i pisać gówno warte książeczki które potem ktoś musi przeczytać w ramach lektury i tak gówno z tego mamy. Beznadziejna gadka o tożsamości narodowej ... jak bym ja czuł się polakiem ... phi .... osobiście sikam na swoich rodaków bo i tak jak przyjdzie co do czego aby pokazać kto tu kocha polskę będziemy spieprzać aby tylko życie uratować.

chyba cos prawdziwego w tym jest ?

@ Czarna

Wyobraz sobie, ze ja w Twoim wieku tez uwazalam sie za patriote ! Nagle mi to przeszlo... Moja kolezanka, ktora miala kiedys 13 lat jak Ty i chodzila do 6kl napisala kiedys na blogu "Uwazam ze Polacy uciekajacy za granice to tchorze i pomimo wszystko powinni tu zostac, bo to w koncu Polska a moja matka na to : Agnieszka to jescze gowniara. Jak podrosnie to zmieni zdanie... Minelo pare lat Aga mowi : Boze co za syfiasy kraj... Kiedys stad wyjade.

Jak to moja wychowawczyni powiedziala : Najtrudniej byc powaznym kiedy trzeba byc powaznym

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem