No tak patriotą, jestem wtedy gdy dużo zarabiam - a jak mniej niż oferują mi inne kraje to Polska jest FE!
Cytuj:
Wyobraz sobie, ze ja w Twoim wieku tez uwazalam sie za patriote ! Nagle mi to przeszlo... Moja kolezanka, ktora miala kiedys 13 lat jak Ty i chodzila do 6kl napisala kiedys na blogu "Uwazam ze Polacy uciekajacy za granice to tchorze i pomimo wszystko powinni tu zostac, bo to w koncu Polska a moja matka na to : Agnieszka to jescze gowniara. Jak podrosnie to zmieni zdanie... Minelo pare lat Aga mowi : Boze co za syfiasy kraj... Kiedys stad wyjade.
|
Nie sądze, że nasza Polska jest piękna i urocza - ale nie siedze i nie płacze jak mi źle i jaki okrutny jest ten kraj. Dlatego wyjazd za granice, aby tylko lepiej zarabić i rzucić znajomych, tradycje (itd) odpada. Najwyraźniej dalej jestem zatrzymany na poziomie 13-nasto latka, ale trudno wole być głupim niż gonić za pieniądzem.
Cytuj:
; | nie wyjade do Anglii bo narazie nie mam po co ; | Nie znam nawet jezyka.
|
W takim razie trzeba być więźniem w własnej klatce - bo nikt Ci jej nie tworzy.
Cytuj:
Mmmm kazdy chyba ma prawo do swojego zdania Ejjj ludzie moze jescze mi powiecie, ze uwazacie sie za tolerancyjnych ludzi ? buhauhauhauhauhauhauha
|
No tym zdaniem ukazałaś, że do owych tolerancyjnych ludzi nie należysz. Jak mi powiesz w którym momencie powiedziałem, że jesteś "be" bo masz takie poglądy zaczne Ci bić brawo.
Cytuj:
A mozesz mi powiedziec jak moge cokolwiek zmienic skoro bez tego gownianego wieku (18lat) nie da sie nic w tym kraju zrobic na legalu ? ; |
|
Siedząc na tyłuk i płacząc to faktycznie gówno zrobisz.
Cytuj:
Moj brat jakos nie narzeka. Jada sobie w Tesco, nawet kupuje witaminki. Co prawda rzadko ma ogrzewanie, bo jego wspolokatorzy nie chca bo jest za drogie i marznie chlopak :s ale jakos pozatym nie narzeka i kaske z tego ma.
|
Tak, tak a mój brat ma to i to a mieszka w Polsce. Znów kasa oznacza to, że mamy "kochać" nasz naród?