Tak czytam i z podziwu wyjść nie mogę. Niebawem skończe 18 lat i jak tak patrze na Was, ty czuje jakbym miał z tysiąc albo mieszkał na Marsie. Być może dlatego że kiedy ja miałem 12 lat nie było neostrady, blogów etc.
Jedno pytanie: Skąd to ciężkiej cholery wy, mający ledwo naście lat wiece jak wygląda sytuacja na rynku pracy? Starał się ktoś z was o jakąkolwiek prace, poza sprzątaniem ogródka u babci? Pokaż mi sytuację gdzie człowiek po walonym technikum budowlanym ma problem z znalezieniem pracy. Widzieliście? Otóż, pragnę poinformować szanownych państwa że rynek budowniczy jest wsztrzymany przez brak pracowników, bo ci wolą robić na czarno to samo w Anglii, zamiast tu legalnie (i dziś chyba równie opłacalnie biorąc pod uwagę koszt życia) w Polsce.
Co do tego patryjotyzmu: Jak cholera jasna w tym kraju może być lepiej skoro takie pokolenie rośnie? Jak można mieć pretensje do rządu którzy sami sobie wybraliśmy(niestety)? Kto za nas poprawi tą Polskę jeśli wszyscy wyjedziemy na zmywak do Irlandii? Może ukraińcy dla których Polska jest wręcz rajem zarobkowym?
Taka ciekawostka:
W Polsce mamy jedne z najwyższych w całej UE zasiłki dla bezrobotnych.
Ostatnio edytowany przez Gangrel - 09-04-2007 o 20:42.
|