Zobacz pojedynczy post
stary 09-04-2007, 21:02   #263
Ddevil
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 11 2006

Domyślny

Witam. Z góry przepraszam za częściowy offtopic.

Cóż... Muszę przyznać, że jestem niemile rozczarowany głupota większości dyskutantów, którzy udzielają się w tym temacie (chociaż słowo "dyskutant" niekoniecznie jest w tym przypadku adekwatne).

Tak sie jakoś składa, że dział "Profesje" zawiera najciekawsze tematy jeśli chodzi o tematykę tibijską, jednak poziom merytoryczny wypowiedzi jest poniżej krytyki. Żeby nie szukać daleko - cztery posty nade mną:

-

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajulec
Knight jest udupiony, co nie zmienia faktu, ze i tak jest bardzo fajna profesja. ; )
Jak widze po twoim profilu, dacie dołączenia, notkach itede, jesteś dość znanym i lubianym użytkownikiem tego forum. Od takich ludzi aż prosi się, aby zaprezentowali jakiś nieco wyższy poziom intelektualny. Co mamy zamiast tego? Zabójczy jednolinijkowy post, zawierający stwierdzenie "knight jest udupoiony" wypowiedziane takim tonem, jakby był to co najmniej fakt objawiony. Rozumiem, imć Kajulcu, że nie wzrusza cię to, iż forumowicze dyskutują na ten temat (pomijam chwilowo poziom tejże dyskusji...) od przeszło 250 postów w tym temacie i około 300 postów w innym, bardzo podobnym tematyką do tego. Chyba dość jasno wynika z tego, że odpowiedź na to jakże banalne pytanie, postawione w temacie wątku nie jest tak oczywista, jak mogło by się to z początku zdawać. Może użyłbyś jakichś sensownych argumentów na poparcie swojej "tezy"? Czy to wykracza poza twoje zdolności intelektualno-umysłowe?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Iron'knight
Jak tak czytam posty ludzi ktorzy pisza ze knight jest do dupy i takie tam, to odrazu wiem, ze to sa Ci ktorym ich 10 sorc/druid/pall padl na ghulu i zeby sie wyżyc zwalają wszystko na knighta, i mowi ze ich druid/sorc/pall powah !
Nie osądzajcie jak sie gra knightem, skoro nigdy nim nie graliscie, albo graliscie knightem na 8lvl ze skillami 20/20 . Pograjcie sobie takim 40 knightem z dobrymi skillami, muach miodzio.

@avenmanti
a slyszales kiedys o bloczeniu Draga tylko exurujac sie? (no moze czasem UH). Na 40 lvl to miodzio bylo, ja tylko exura co jakis czas exteta a kumpel Sio i vis. Bylo wiecej expa dla mnie, aprzy tym 0 waste. 1-3 manasy na draga, a po 10-30 draga woi, albo nawet plate legi , a poza tym, mysle ze kazdy knight byl swiadom tego ze bedzie blokerem, mi tam to odpowiada
Tu zaś mamy świetny przykład postu, z którego aż wylewa się doświadczenie usera. 40 knight z dobrymi skillami? Na jakim świecie ty żyjesz? W dzisiejszych czasach to nawet nie zasługuje na kategorie "low level"... Ty powinieneś jeszcze siedzieć nosem w poradnikach (poziom poradników na forum zostawię sobie na kiedy indziej...), a nie tonem znawcy wygłaszać monologi o expieniu w dwie osoby na dragach i lootowaniu "nawet plate legów"... Litości.

Trzeci i czwarty post chyba nie wymagają komentarza...

-

Nie wiem, może ja tu nie pasuje, może wybijam się intelektualnie ponad otaczający mnie motłoch głupców (wrodzona skromność - każdy musi mieć jakieś wady). Jednak czy to tak trudno prowadzić konstruktywną dyskusję, popartą rzeczowymi argumentami? Gdzie leży problem w tym wypadku? Może po prostu w tym, że każdy na siłę stara się zabrać głos, podczas gdy nie ma tak naprawdę nic ciekawego i sensownego do powiedzenia?

-

@do moderacji

Rozumiem, że moderowanie tak dużym forum jak to przysparza wielu problemów i nie jest wcale prostą sprawą. Mimo to jednak, apeluje w swoim imieniu o ratowanie poziomu forum! Zbliżacie się w niepokojąco szybkim tempie do dna (poza działami niezwiązanymi z Tibią).
Rozumiem też, że większość moderatorów już dawno w Tibię nie gra i się nią nie interesuje. Wciąż jednak jest paru takich (*Ddevil patrzy znacząco w stronę Vila i Gremlina), którzy zaglądają do tych działów, jednak wasza działalność ogranicza się raczej do brania udziału w dyskusji niż jej moderowania. Owszem, kasujecie skrajnie głupie posty - to też sie liczy. Ale ciągle znajdują się tu nietknięte moderatorską ręką notki bardzo głupie, średnio głupie i trochę głupie. Może czas podnieść poprzeczkę? A jeśli nie dajecie sobie rady z moderowaniem tak liczną grupą, to może jakiś nabór nowych moderatorów, spośród grupy starych i doświadczonych użytkowników forum, którzy są w miarę zaufani i kompetentni? Dam sobie głowę uciąć, że znalezienie nadających się do tego userów nie było by zbyt dużym problemem.

Pozdrawiam.

-

Ddevilizm, klątwa - dyskusja w zacnej części tematów, w których odważyłem się zabrać głos (zarówno na tym, jak i na innych forach), zamierała w trybie natychmiastowym. Mam nadzieję, że w tym wypadku efekt będzie raczej przeciwny, a poziom dyskusji się podniesie.

Ostatnio edytowany przez Ddevil - 09-04-2007 o 21:04.
Ddevil jest offline   Odpowiedz z Cytatem