Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kouta
poza tym co to za kraj w ktorym za wyrazanie lewicowych pogladaw zabije Cie mlodzierz wszechpolska albo inne prawicowe scierwa?
|
Najpierw naucz się j. polskiego a potem narzekaj na kraj.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa
Niegdyś dla ludzi patriotyzmem było pójść w ogień za kraj. Za Polskę. Teraz tylko starsi ludzie są mocno związani emocjonalnie z naszą ojczyzną. Młodzi raczej nie czują się odpowiedzialni za Polskę.
|
Przepraszam, że nie toczy się teraz III wojna światowa z Polską na czele, albo chociaż jakiś komunizm. Co mi zostało? Owinę się flagą Polski i skoczę do Wisły krzycząc antysemickie hasła.
Cytuj:
Po pierwsze w naszych czasach ciężko być patriotą. Ludzie nie mają perspektyw żeby byli patriotami.
|
Przepraszam jeszcze raz.
Cytuj:
Po drugie jak dla młodzieży patriotyzm ma być istotny, skoro większość nie zna historii własnego kraju
|
Nie jestem pewien, ale to chyba Ty w którymś poście napisałaś, że "Polska od zawsze dostawała w ciry". I kto to mówi ;<
Cytuj:
Zdaje sobie sprawę iż obcokrajowcy są "cięci" na naszych rodaków, ale w głębi serca mam nadzieje, że większość nie będzie się wstydziła powiedzieć: "jestem Polakiem i jestem z tego dumny!".
|
A niby dlaczego ktoś miałby się wstydzić tego, że jest Polakiem? Mam sporo znajomych i rodzinę w Niemczech, Wlk. Bryt. i USA, większość z nich ma obywatelstwa obcokrajowe oprócz polskich ale zawsze podkreślają, że są Polakami.
Cytuj:
Zajebiscie inteligentni 6-klasisci wiedzacy wszystko i umiejacy wszystko. (to nie ironia tylko prawda) to, ze umiesz poprawnie pisac, bawic sie programami graficznymi, ladnie rysowac ... To nie znaczy ze jestes pepkiem swiata. Jestes inteligentna i nie ma co sie z tym sprzeczac. Ale wiesz inni tez sa.
|
A gdzie Czarna zaczęła się wywyższać, czy cokolwiek w tym stylu? Stwierdzę nawet, że to Ty próbujesz nam coś wsadzić do łbów ale jakoś nie bardzo Ci to wychodzi bo albo zmieniasz cały czas zdanie albo szczere kaka wiesz o czym piszesz.