Cytuj:
Medii nie obchodzą czyjeś dobre strony. One potrzebują sensacji, więc wyciągają największe brudy, aby zarobić!
|
"Gra, jak narkotyk - nastolatek pobił matkę krzesłem!"
"Szczęście pani "x" - dowiedz się, jak dobrze mieć ogródek."
Ciekawe co będzie miało większe wzięcie.
@ Bambuko
Aleksander Wielki zawojował całkiem sporo terytoriów, a administracja na tych terenach jakoś całkiem sprawnie funkcjonowała.
Możliwe, że jest to spowodowane tym, iż w tamtych czasach łatwiej było uwierzyć w boskie pochodzenie takiego zdobywcy (jak on).
Cytuj:
Prawdziwego mężczyzne podobno poznajemy po tym, jak kończy. Napoleon rewelacyjnego finiszu nie miał.
|
Ja słyszałem, że całe życie jest tak samo ważne, jak jego koniec.
A tak w ogóle, to jaki koniec miał Napoleon? (jeżeli chodzi o zesłanie go na Wyspę św. Heleny, gdzie został otruty, to nie rozumiem o co Ci chodzi)
Hitler też był geniuszem wojennym. Potrafił sprawić, że jego podkomendni byli równie fanatyczni, co ludzie Napoleona. Mimo swojej wielkości (nie wzrostowi) miał mało efektowną śmierć.
Cytuj:
Honor to nie oddawanie życia za nieznajomych. Mylisz pojęcia.
|
Wiem. Pewnie źle zrozumiałeś to, co napisałem (bądź ja źle to sformułowałem).
Cytuj:
Miła posada jak cholera. O ile ktoś lubi być nazywany "psem", względnie "suką", tudzież "pałą" [fakt, niektórzy może i zasługują, ale to oddzielny temat].
|
Może mija się z tematem, ale chciałbym wiedzieć, kiedy policjant zasługuje na to miano.
Cytuj:
Pokaż takich mądrych. Rotfl. Historia nauczyła nas tego, że nikt nigdy z niej wniosków nie wyciągnął [pomijam trywialne przykłady].
|
A z tego można wyciągnąć prosty wniosek. Nie uczyć się historii działań politycznych (mówię serio). Mieć ją w zadzie i będzie cool.
Cytuj:
Może Polską i rządzą idioci, debile
|
Niekoniecznie są głupi. Tak samo, jak każdy złodziej, dbają o swój interes. Muszą coś robić i próbują dobrze na tym wychodzić.
Cytuj:
Ze 2 pokolenia i nikt by już nie pamiętał co to była Polska...
|
Patrioci by pamiętali. Oni muszą mieć zawsze jakieś problemy. (chociaż to Polska zatrzymała np. spacer komuny na zachód i może dzięki temu jest lepiej niż mogło być).
Ale prawda w tym jest. Nikt nie patrzy na sprawę przegranych (oprócz ich samych). Dużo wymienisz przegranych nacji (takich bez kraju)?
Podczas, gdy my walczyliśmy o niepodległość w armii Napoleona, on Polaków wysłał na Hiszpanów, którzy w tym czasie także walczyli o niepodległość. Przedstawiciele obu nacji może mieli się za wielkich patriotów, ale byli nimi tylko we własnych oczach. Honor, patriotyzm, to rzeczy tak subiektywne, jak prawda.
Cytuj:
Ten temat jest beznadziejny. Jak grupa 12-17latków (są wyjątki powyzej 17) może rozmawiać o patriotyźmie? Nie możecie być żadnymi patriotami. Szkoda gadać. Śmieszą mnie te mądrości "A ja uważam tak... i tak...". G**no uważacie bo większość z was nawet pracy nie ma i jest na utrzymaniu rodziców. Dziwie się, że jeszcze jakiś moderator nie zamknął tego tematu ten temat to jedno wielkie narzekanie na nasz kraj.
|
OO!!
Skoro nie możemy być patriotami, to już pewnie nigdy nie będziemy (najczęściej ujawnia się to w sytuacji zagrożenia). Dzięki za rozwiązanie naszego problemu. To pewnie już koniec tematu.