Zobacz pojedynczy post
stary 10-04-2007, 16:57   #193
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Medii nie obchodzą czyjeś dobre strony. One potrzebują sensacji, więc wyciągają największe brudy, aby zarobić!
"Gra, jak narkotyk - nastolatek pobił matkę krzesłem!"

"Szczęście pani "x" - dowiedz się, jak dobrze mieć ogródek."

Ciekawe co będzie miało większe wzięcie.

@ Bambuko

Aleksander Wielki zawojował całkiem sporo terytoriów, a administracja na tych terenach jakoś całkiem sprawnie funkcjonowała.
Możliwe, że jest to spowodowane tym, iż w tamtych czasach łatwiej było uwierzyć w boskie pochodzenie takiego zdobywcy (jak on).

Cytuj:
Prawdziwego mężczyzne podobno poznajemy po tym, jak kończy. Napoleon rewelacyjnego finiszu nie miał.
Ja słyszałem, że całe życie jest tak samo ważne, jak jego koniec.
A tak w ogóle, to jaki koniec miał Napoleon? (jeżeli chodzi o zesłanie go na Wyspę św. Heleny, gdzie został otruty, to nie rozumiem o co Ci chodzi)
Hitler też był geniuszem wojennym. Potrafił sprawić, że jego podkomendni byli równie fanatyczni, co ludzie Napoleona. Mimo swojej wielkości (nie wzrostowi) miał mało efektowną śmierć.

Cytuj:
Honor to nie oddawanie życia za nieznajomych. Mylisz pojęcia.
Wiem. Pewnie źle zrozumiałeś to, co napisałem (bądź ja źle to sformułowałem).

Cytuj:
Miła posada jak cholera. O ile ktoś lubi być nazywany "psem", względnie "suką", tudzież "pałą" [fakt, niektórzy może i zasługują, ale to oddzielny temat].
Może mija się z tematem, ale chciałbym wiedzieć, kiedy policjant zasługuje na to miano.

Cytuj:
Pokaż takich mądrych. Rotfl. Historia nauczyła nas tego, że nikt nigdy z niej wniosków nie wyciągnął [pomijam trywialne przykłady].
A z tego można wyciągnąć prosty wniosek. Nie uczyć się historii działań politycznych (mówię serio). Mieć ją w zadzie i będzie cool.

Cytuj:
Może Polską i rządzą idioci, debile
Niekoniecznie są głupi. Tak samo, jak każdy złodziej, dbają o swój interes. Muszą coś robić i próbują dobrze na tym wychodzić.

Cytuj:
Ze 2 pokolenia i nikt by już nie pamiętał co to była Polska...
Patrioci by pamiętali. Oni muszą mieć zawsze jakieś problemy. (chociaż to Polska zatrzymała np. spacer komuny na zachód i może dzięki temu jest lepiej niż mogło być).
Ale prawda w tym jest. Nikt nie patrzy na sprawę przegranych (oprócz ich samych). Dużo wymienisz przegranych nacji (takich bez kraju)?
Podczas, gdy my walczyliśmy o niepodległość w armii Napoleona, on Polaków wysłał na Hiszpanów, którzy w tym czasie także walczyli o niepodległość. Przedstawiciele obu nacji może mieli się za wielkich patriotów, ale byli nimi tylko we własnych oczach. Honor, patriotyzm, to rzeczy tak subiektywne, jak prawda.

Cytuj:
Ten temat jest beznadziejny. Jak grupa 12-17latków (są wyjątki powyzej 17) może rozmawiać o patriotyźmie? Nie możecie być żadnymi patriotami. Szkoda gadać. Śmieszą mnie te mądrości "A ja uważam tak... i tak...". G**no uważacie bo większość z was nawet pracy nie ma i jest na utrzymaniu rodziców. Dziwie się, że jeszcze jakiś moderator nie zamknął tego tematu ten temat to jedno wielkie narzekanie na nasz kraj.
OO!!
Skoro nie możemy być patriotami, to już pewnie nigdy nie będziemy (najczęściej ujawnia się to w sytuacji zagrożenia). Dzięki za rozwiązanie naszego problemu. To pewnie już koniec tematu.
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem