Temat: Lightsaber :>
Zobacz pojedynczy post
stary 04-10-2004, 23:11   #1
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny Lightsaber :>

Natchnięty wspaniałym poczuciem fanatyzmu (odbiło mi) mam zamiar zbudować
MIECZ ŚWIETLNY

A dokładniej podobny do tego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30547674 .
Problem jest taki, że mam do dyspozycji tylko zdjęcia z podanej wyżej aukcji, więc potrzebuje pomocy. Co już mam:

• pomysł (mniej-więcej)
  • miejsce, gdzie mogę zakupić materiał na rękojeść ( przytną mi na wymiar- ale bez jakiś fikuśnych rzeczy, tylko ciachną i już)
  • Diody i przycisk (już zakupione)
Co jest mi potrzebne (mowie że potrzebuje pomocy)
  • rysunek techniczny rękojeści (wymiary wszystkiego)
  • kompletny projekt rękojeści (ściśle łączy się z tym pierwszym- chodzi o rozplanowanie połączenia przycisku, baterii, diody i ostrza; ponadto pomysły na śrubę przymocowującą ostrze i koncept złożenia rękojeści (z dwóch części czy 1 :> )
  • pomysł na półokrągłe zakończenie ostrza- z czego ono do cholery jest?
  • pomysł na zmatowienie ostrza- papierem ściernym czy jak? A jak papierem ściernym, to jak to zrobić wewnątrz ?
  • polerka rękojeści- ręcznie? jeśli tak to czym? (maszyna odpada- nie mam dostępu)
  • konkretnego pomysłu na obwód zasilania, szczególnie z tym wyłącznikiem głównym
  • pomysłu na przycisk- tam jest widocznego coś w rodzaju gumy, jest taki przycisk, czy może gość kupił kawałek gumy i przykleił? a jak nie przykleił, to jak to przymocował?
  • oraz pomysły na szybki zamek zatrzaskowy na końcu miecza (a właściwie dwóch) tak, żebym mógł zrobić lightstaffa, albo dwa miecze (nawet w czasie walki)
Jak widać Coś już zrobiłem (niewiele, bo szukam miejsca gdzie sprzedadzą mi rurę poliwęglanową na długość, tak żebym potem mógł dopasować rękojeść. Cel jest szczytny, a droga daleka. Tak więc: POMOCY!
To jest prawie jak wolontariat- ale dzięki takiemu wsparciu w przyszłości będę mógł pomóc TOBIE zbudować podobne cacko... A i żeby nie było- posiłkujemy się tylko tymi rysunkami, wątpię żeby pierwszy twórca miecza był szczęśliwy widząc próby zbudowania repliki jego cacka..
Jak pchnę coś do przodu, to wyedytuje posta.. lub napisze następnego.

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.