Zobacz pojedynczy post
stary 11-04-2007, 22:56   #241
Mechon
Guest

Domyślny

To ja Mehu ( zbanowali mnie za ortografie dziwne ). Sorry za moje skróty myslowe
Korektor 1 ok 2 z tym tez sie zgodze 3 dziadek byl " zaufany" 4 Róznie to bylo kartki i pustki w sklepach nie byly w calej histori PRl-u 5 z tym Planem Marshla to bylo rzeczywiscie danie dupy

Wiślaczek
1 chodzilo mi o czasy 1410 - 1650 nie wczesniejsze
2 Z magnateriom racja, owszem mieszczanstwo oraz chlopstwo bylo ale nie mialo znaczoncej roli.Lecz gdyby caly naród porwal sie do powstania to moze daloby sie cos wywalczyc ale o to mozna sie dlugo klucic. Nom uwalaszczono chlopow dopiero podczas powstania styczniowego . Meycyna rozwinela sie "troche "przez te 40 lat.A to chaslo dalo by sie zniesc .Solidarnosc iopozycja to sa ludzie kturzy zbuntowali sie przeciw Prl owi i byli tempieni przez niego.
Byly glosowania o mundurkach i nazwie sejmowej restauracji ( slyszalem w radiu i w jakims programie telewizyjnym )
"Wiele ludzi wyjehalo na zachod za praca oraz z nerwow ze zyjom w tak chorym panstwie gdzie dzieje sie tyle patologi i tyle korupcji. " Chodzilo mi o to ze ludzie z braku pracy iperspektyw na znalezienie jej wyjezdzali za granice

Duch Niespokojny
Tak to prawda komunisci prali swoje brudy za kulisami.No ok ze sie klucom ale tez nie bez przesady.Moze zeczywiscie te "dobrodziejstwa" doprowadzily do tego ale o to mozna sie dlugo klucic.

Doom Terror
Mysl se co chcesz ,ja swoje wiem
A o moherah i Romanie mowisz prawde

Chocby niewiem co sie dzialo ja pozostane w naszym nooblandzie, w naszej polsce Soory ze nazwalem Polske nooblandem ale taka jest prawda( kraj moherow itd).Jak sie nie da nic zrobic to pozostane tu i bende sie przyglondal ( i smial) z tego co sie dzieje

O ile mnie znow nie zbanujom to moze jeszcze posiedze na tym forum,i zostawcie mojom ortografie w spokoju
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.