Zobacz pojedynczy post
stary 11-04-2007, 23:26   #244
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

@ dorosłość

Dla mnie dorosłość = odpowiedzialność. Nie taka młodzieńcza, że np. nie nauczę się, to dostanę 1; wypiję za dużo alkoholu, to dostaję karę na komputer; pobiję kogoś, to mogę być pociągnięty do odpowiedzialności;
18 lat, to jakiś głupi symbol. Często nawet w takim wieku niektórzy dalej cwaniakują i się popisują, ale rodzice ich nie ukarzą, bo teoretycznie są dorośli, więc się myśli kategoriami, że to on to poczuje na sobie, a tak naprawdę jest tak od kilku lat, a mimo że koleś marnuje swoje życie, wciąga w to bliskich.

Chodzi mi o możliwość podjęcia jakiejś decyzji dotykającem bezpośrednio mnie i potrafić sprostać wszelkim konsekwencjom, nie martwiąc i wciągając w to innych.
Np. ja uważam się za dorosłego na tle religijnym i sam mogę zdecydować, czy będę chodził do kościoła, czy wolę sobie otwierać czakramy i wywoływać OBE/LD.

@ Mehu

Piękny opis komuny. Szkoda, że tak to było w założeniach (ba, nawet lepiej).

@ Korek

Opowiedz mi więcej, bo to ciekawe. Jakoś jestem wstanie Ci uwierzyć (może dlatego, że wydajesz się dość wiarygodny).
Taka dygresja na koniec: Pamiętam, że kiedyś te forum odwiedzał Matek. Też pisał mądrze, ale podawał też źródła z których przyszło mu korzystać.

@ Mechon

Bravo. Już nie ma takiej porażającej ilości błędów.

@ tania Polska

Pamiętam kiedyś artykuł w gazecie (nie mieli o czym pisać) "Mamy najtańsze lody w UE!". Super wiadomość, a tak na dobrą sprawę okazuje się, że tak jest dla turystów z UE, a nie dla nas samych. np.
u nas gałka 1 zł - 0,25e
gdzieś w UE 0,5e - 2 zł
Yeah, 2x tańsze. Jednak za chwilę okazuje się, że średnia pensja w Europie Zachodniej jest większa w euro niż średnia Polska pensja w złotówkach.
W "Fakcie" (albo innym brukowcu) za to kiedyś był przelicznik, ile za średnią pensję najróżniejszych artykułów może sobie kupić Niemiec, a ile Polak i znowu przegraliśmy.

Ps. Czy to prawda?
Cytuj:
przeciętne miesięczne wynagrodzenie - 2.427,27 zł
a to?
Cytuj:
Polska
528 euro (1 euro =3,97 złotego)
2095 PLN
Czechy
493 euro (1 euro = 30,40korony)
15 tys. CZK
Słowacja
285 euro (1 euro = 41,70korony)
11 885 SKK
Niemcy
2 828 euro
Hiszpania
1 388 euro
@ 2x down
ROTFL. Upiekło mu się z multiacc, to w inny sposób sprowadził na siebie karzącą rękę moderatorów.

@ 3x down
Eh. Korek albo pisze mądrze albo karmi trolle.

Ostatnio edytowany przez DRoN - 12-04-2007 o 00:10.
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem