Nie czytałem wszystkich postów, ale część...
Gdy czytam te posty to nie dziwie się że powstają takie tematy. Marudzicie, marudzicie i jeszcze raz
marudzicie.
Wam wciąż mało. O co mi chodzi? Nie mi chodzi, Wam chodzi. Wam ciągle jest mało. Patrzycie na zachód z łzami w oczach i pytaniem "Czemu tam się nie urodziłem?". Nie zdajecie sobie sprawy że nawet na Białorusi i Ukrainie dużo osób patrzy na Was z łzami w oczach. A gdybyście urodzili się np. w Sierra Leone i mielibyście okazję oglądnać atlas geograficzny, albo chociaż widzielibyście zdjęcie Polski to byście nie płakali, Wy byście wręcz latami wylibyście do Księżyca po nocach że tam nie żyjecie. Taka jest prawda. Nie jesteśmy krajem zacofanym, biednym, nie brakuje wody pitnej, nie brakuje jedzienia, baa... nikt się nawet nie zabija na ulicach (Irak).
Co z tego jak rządzą nami idioci? Mamy Romana, mamy Andrzeja, i co z tego? I tak nic nie robią, tylko gadają. No własnie, nic nie robia. Jak dla mnie to bardzo dobrze że nic nie robią. Ważne ze gospodarka się rozwija (tak, tak, nie stoimy w miejscu), złoty się wciąz umacnia, a ludziom naprawde żyje się dostaniej (choć nie wszystkim).
Historia... dostawalismy w ciry? Ruscy nad nami stali i dyktowali co mamy robić? Owszem, ale nie zawsze. Historia jest okrutna, każdy naród miał okres potęgi i tzw. "mroczne wieki". Nasz kraj jest bardzo urozmaiciony jeśli o to chodzi. Jednak mamy te ponad tysiąć lat historii. Załatwcie sobie wizę i samolotem do Ameryki zasuwajcie, spytajcie się pierwszego lepszego Amerykanina o jego historię narodu. Co powie? Waszyngton, wojna secesyjna... i tyle z ważniejszych wydarzeń. A jak znajdziecie budynek mający ponad 200lat w Ameryce (zbudowany przez Amerykanów), to jakbyście spotkali krokodyla w Odrze, jeżeli nie ucieknie z wrocławskiego zoo to niemożliwe.
Wracająć do historii, gdybyście mieli okazje wsiąść do wehikułu czasu (lol) i przenieść się 250lat temu to spytajcie się o czym marzy tamtejszy Polak. Marzy o wolnej Polsce. Tak, nasi przodkowie marzyli o wolnej Polsce. Wy dziś żyjecie w niej i marudzicie że pensje (a raczej kieszonkowe) macie za małe. Dziadkowie za wolna Polskę przelewali krew. Uszanujmy to, nie patrząć na pana G., L., i braci K.
Co jeszcze? Polacy to durny naród podobno, możliwe ale własnie największe durnie to wytykają (co za miły paradoks, dureń durnia wytyka). Podobno dostawalismy w ciry, każdy po nas jeździł. Ale my też po innych. Zdajecie sobie sprawe jak Polacy odnosili się do Ukrainy? Ukraincy przeciwko nas powstania organizowali, tak samo jak Polacy przeciwko Ruskom. A nikt nie pamięta jak Polacy na Kreml wskoczyli XVI w. (nie pamiętam dokładnej daty)? Prawda, długo się nie usadowili, ale Moskwe przez 3 dni palili, a to jednak o czymś świadczy. My też dawaliśmy innym popalić, i nie chodzi tylko o bitwy.
Czy warto być patriota?
Gdybyśmy spytali ducha naszego przodka to napewno powiedziałby "tak". Udało im się osiągnąć cel, ich dzieci żyja w wolnej Polsce. Może i rządzą idioci ale jednak ktoś ich wybral. Sam nie jestem patriotą, ale wkurzają mnie osoby co mówia "a tfu, Polska jest k**** zj***, jade pozapie*** do Niemiec, jak chcialbym byc k*** Niemcem" (ciekawe czy wie kto to był Hitler? Do dziś Niemcy się go wstydzą). Otworzcie oczy panowie, albo przeprowadzcie się do Iraku, Beninu lub Wietnamu, wtedy naprawde będziecie mieć powód do narzekania, tyle że tam nie mielibyście okazji nawet tego napisać...
Mundurki, mochery, ojciec dyrektor... naprawde traktujecie te problemy na serio? Pogadają, pogadają i zmienią temat... normalne... Zaraz następna afera wybuchnie...
@Mechu/Mechon: LOL
Nie chciałem nikogo urazić w tym poście, ale niektórzy naprawde powinni otworzyć oczy.
Sorry za wszystkie błędy ortograficzne, interpunkcyjne, składniowe, fleksyjne, gramatyczne itp.