Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chetszot
Coś nie chce mi się wierzyć. Oglądałem naprawdę, tysiące filmików z takimi właśnie huntami i sorc z crown setem od GSA obrywał MAX za 80. I to w dodatku co 2 - 3 uderzeniem... To ja nie wiem, o czym my w tym momencie rozmawiamy.
|
Ja za to raczej wiem. Jestem mocno nietypowym (chyba) sorcem bo zamiast "nabijać miliony expa na demonach lub hydrach" to na moim levelu wolę huncić na GS-ach na crus helm questcie (zwyczajnie dlatego, że mnie to bawi). Max 1,5h dziennie, w dodatku o 4 rano ;P (bo później idę do pracy). Tak czy inaczej od kilku tygodni biję po kilkadziesiąt GSów dziennie. W takim eq jakie opisałem. I dostaję takie właśnie hity. Uderzenia po 200+ trafiają się co 7-8 hitów jakie zadają mi GS-y. Standart to 100+. Mam shielding 28, żeby nie było wątpliwości. Jesteś pewien, że na tych filmikach (swoją drogą, jestem ciekaw gdzie można znaleźć ich owe
tysiące) były GS-y a nie tarantule?
Cytuj:
Tak, czy siak - GS zostanie niewątpliwie DUŻO szybciej zabity przez sorka/druida, niż przez palka (a już o knightach nie wspomne). Coś chyba z tymi hitami przesadziłeś, co  ?
|
Zgadzam się, szybciej. Tyle, że ze ZNACZNIE większym ryzykiem. 2 sekundowy lag może wystarczyć do zapewnienia darmowej wycieczki do świątyni. Co zresztą dotyczy nie tylko GS-ów. Większość ludzi zwyczajnie nie chce zauważyć, że sorc/druid
musi zabijać szybko bo ze swoją żałosną ilością hp poprostu nie jest w stanie wytrzymać dłuższej walki z jakimkolwiek silniejszym potworem.
Cytuj:
Oczywiście czasem dostaję olśnienia i DS pada po 4 boltach... Ale, niestety, ja NIE mam władzy nad tymi "olśnieniami"...
|
I zmiana tego stanu byłaby najlepszym sposobem wyrównania profesji. Wystarczyłby jakiś czar/artefakt poprawiający na określony czas skuteczność/ilość trafień. Ale, jak znam życie, prędzej zrobią exori-vis za 50 many...