Zobacz pojedynczy post
stary 13-04-2007, 12:16   #514
Neo Andrew
Użytkownik forum

Neo Andrew's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2005
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Neo Andrew
Profesja: Paladin
Świat: Jamera
Poziom: 37
Skille: 71/53
Poziom mag.: 13
Neo Andrew ma numer GG 7442948
Domyślny Jamera?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kakaroto Pokaż post
1 powód mało pk
2 powód sporo Polaków
3 powód łatwo się wlogować
4 bo ja tam gram
nick: Android Goku
Voc: knight
świat: Jamera
Lvl:16
Zameldowanie: Ab'Dendriel
najlepsze solo: Cyklop
najlepszy team: Orc Warlord
Raczej mało aktualne...

-jakie narodowosci najczesciej wystepuja?
Oi! Br? A ponadto sporo Swe, USA, troszkę ludzi z kanady no i całkiem sporo Polaków.

-ile jest polakow?
Całkiem sporo. ostatnio coraz bardziej rywalizują z Brazolami, któryz, niestety, są tu większością i dyktują warunki...

-jakie sa orientacyjne ceny?
K-arm: 4 - 5 k
K-legi: 10+ k
p-arm: 300 - 500 gp
p-legi: ~500 gp
F-sword: ~4 k
G-sword: ~17k
B-sword: 7 - 9 k
War Hammer: 700 gp - 1.2 k
bolty u ludzi: 5 k / bp
UH u ludzi: 3 k / bp

-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije,
Na serwie rządzi gildia Predators (najwyższe levele na Jamerze), która nie pozwala nikomu na wybicie się powyżej lvl 150. Żeby to zrobić trzeba albo zdobyć ich względy, albo do nich dołączyć...
Coraz mocniejsi są jednak Polacy na Jamerze. Najwyższy lvl to Seld Jimo. Mamy też kilka leveli 100+ (w tym przynajmniej 1 MS - Mag Kwack i 1 ED - Sndtedunio Raz)

-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej,
Co do ilości PK'rów... wszędzie jest ich sporo. W Carlin jest ich pełno, w Thais może troszkę mniej ale też dość sporo... Venore jest miastem Predatorsów, więc oprócz regularnych bitew tam toczonych jest w miarę spokojnie.

-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi,
Na serwerze jest dość dużo ludzi. Praktycznie nie ma szans na znalezienie czegoś wolnego w godzinach ~ 15.00 - 0.00. Najlepiej się expi, gdy razylijczycy śpią (4.00 - 12.00), gdyż wtedy serwer jest prawie pusty.

-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie,
Na rooku jest dość sporo ludzi. Na Jamerze ostatnio panuje mania rookstayerów. Na rooku są już levele 40+ O.o Kiedyś popularną rzeczą było zabijanie ludzi poprzez trapowanie ich z minotaurami w Mino hell, ale ostatnio jakos nie spotkałem się z takimi przypadkami (może dlatego, że mało gram )

-jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata
Jamera potrafi być fajna, ale dla ludzi z osobowością, którzy szybko wyrobią sobie znajomości. Jest tam troche fajnych osób, które z chęcią pomogą, ale jest też cała masa ludzi, którzy tylko czekają, zeby Cię zhackować / zabić. Ponadto wielu PK'rów ma swoich protectów, więc Zabicie takowych moze się wiązać z wieloma nieprzyjemnościami (sam już kilka razy tego doświadczyłem).

W razie jakichś niejasności jestem gotowy, by odpowiedzieć na wszystkie wasze pytania tak dobrze, jak tylko mogę.
Z góry przepraszam za wszelkie literówki (a jest ich dużo), ale niebardzo mam czas i pisze ten artykuł w pośpiechu.
Neo Andrew jest offline   Odpowiedz z Cytatem