Zobacz pojedynczy post
stary 14-04-2007, 13:06   #526
Raxeff
Użytkownik Forum

Raxeff's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Chojnice

Stan: Aktywny Gracz
Raxeff ma numer GG 9693754 Send a message via Skype™ to Raxeff
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez chesek Pokaż post
1. Są ludzie, którzy zarabiają grając. Oni są nudni i niedojrzali?
2. Nie dla wszystkich tibia to nabijanie ciągle cyferek.
Tak, dla mnie są nudni i niedojrzali jeśli traktują tibie jako 'pracę'.
Nabijanie cyferek czy też nie, co za różnica? Robisz runy, też grasz. To tak jakbyś mówił, że nie grasz w tibie bo lvli nie wbijasz tylko runy robisz.

Cytuj:
Powtórzę się - Tibia to nie gra dla dzieci.
A dlaczego? Uważasz się za lepszego np. od jakiegoś 10 latka co gra w tibie, bo jest młodszy? Każdy ma prawo grać, a tym bardziej, że w gry grają przeważnie dzieci, więc czemu nie ma być to gra dla nich? Uważasz, że nie może być dla dzieci, bo później przestaną być noobami/thiefami/newbie? Na Candii jest jakiś 130~ms, ma 13 lat, więc nie może grać w tibie?

Cytuj:
1. Nic nie mówiłem, że znasz kogoś. Poprostu skoro tak sądzisz, miałem nadzieję, że sądzisz wspierając się faktami, bo takie sądzenie to można sobie...
2. Gdzie napisałem, że wszyscy 100+ (załóżmy, ze to hlvl) pracują w kafejkach? :<
No to to zmienie, nie pracują w kafejkach. A więc co można myśleć o takiej osobie, która gra 10h dziennie w tibie w domu, uciekając z lekcji itp.? Bo takie przypadki to już wiele razy słyszałem.

Nie napisałeś, ale tak ich broniąc można to wywnioskować.

Cytuj:
Bo wydaję mi się, że skoro ty "uwolniłeś się", to wmawiasz wszystkim innym, że są popier****** ćpunami i maniakami. No bo przecież iść kraść czy codziennie "zalewać się w trupa". Tylko, że Tibia nie psuje Ci nerki.
Nie wmawiam nikomu, mówię tylko o jednej osobie. Więc nie wiem czemu tak sądzisz. Próbuje uświadomić ludziom, że Mateusz Dragon Wielki nie jest żadnym Bogiem, mistrzem, władcą itp. A o jego uzależnieniu można mówić śmiało, a ludzie ciągle gadają, że nie jest bo ma duży lvl. A pozatym, nie kradne, nie pije. Tylko podałem taki przykład. Jeśli Tobie jest to znane, to mi przykro. Tibia nie psuje nerki, psuje oczy, a najbardziej to rozum.

Cytuj:
Dzieci + Tibia = chlanie _/
Dużo jest takich przypadków.

Cytuj:
Zauważ, że to forum o tibii i większość użytkowników gra w nią czynnie i mają prawo (Ty też) o niej mówić, zachwalać i Bóg wie co jeszcze. Mogą być uzależnieni, mogą grać 2379083921h albo 1, ale to przecież forum o tibii i wg. mnie Twoje besztanie jest bardziej nie na miejscu, niż wychwalanie MDW.
Mają prawo zachwalać tibię, do tego nie wnikam, bo kiedyś też ją zachwalałem. Ale zachwalanie MDW za jakieś byle gówna to jest bezsenzowne. Mogą być uzależnieni, ich problem. Ale jeśli będą gadali jacy to oni są super bo mają wpizdu eq/kasy/run i h-lvl i skille i nie sharują, nie są uzależnieni itp to będę ich beształ, mimo, że dla Ciebie może być to nie prawidłowe.

Cytuj:
Tym bardziej co? Większość w tym wieku ma już emeryturę, skoro nie mógł w młodości to teraz nadrabia. Uważasz to za chore nawet kiedy ma zainstalowaną tibię na dysku?
Jak mają tibię zainstalowaną na dysku to nie jest problem, pisałem coś o tym? Nie. Ale jeśli już w to grają to już wiesz co o tym myśle. Mogą wnuków, którzy od czasu do czasu przyjeżdzają. Więc może być. Jednak Ja bym nie nadrabiał grania w tibie, nie wiem jak ty. Tylko jak dla ciebie 50 lat to młodość, to nie wiem co sądzić.

Ostatnio edytowany przez Raxeff - 14-04-2007 o 13:11.
Raxeff jest offline   Odpowiedz z Cytatem