Zobacz pojedynczy post
stary 14-04-2007, 15:45   #529
Raxeff
Użytkownik Forum

Raxeff's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Chojnice

Stan: Aktywny Gracz
Raxeff ma numer GG 9693754 Send a message via Skype™ to Raxeff
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Equinox Pokaż post
Nie rozumiem tego - "dorosły, który gra w tibie jest nienormalny" - Chryste! A dlaczego ?!

Już o tym napisałem, ale widać, że wszyscy sądzą inaczej.

Cytuj:
Uwielbiam to podejście... Dorosły to nic tylko zapie*** do pracy i tyle. Konsumować -> pracować -> konsumować -> pracować -> konsumować... Albo zbierać znaczki To może uprawiać seks po 60-siątce też nie wypada ?! O zgrozo... Uciekam z Polski.
Nie. Wszyscy mają jakieś inne rzeczy do roboty niż jedzenie i pracowanie. Niektórzy uprawiają jakiś sport, niektórzy co innego. Mówię tylko o tibi, a nie o rzeczach o których wy teraz ciągle piszecie. To dotyczy tibi o czym mówię. Widać, jakoś nie do wszystkich dociera.

Cytuj:
Skończcie z tym - nie żyjemy w średniowieczu. Mój dziadek (74 lata) kupił sobie komputer i założył internet bo... BO chciał Bo dlaczego nie? Czy jest nienormalny? Dlaczego miałby być?! A gdyby grał w Tibię to... ? To co?
Mówię tylko o tibi, więc nie przesadzaj. Wielu ludzi kupuje teraz komputery, zakładają internet, i to nawet jak twój dziadek, w podeszłym wieku. Więc nie gadajcie, że mówie, że cokolwiek co ktoś starszy zrobi jest nienormalne.

Cytuj:
Czy któryś z was potrafi spojrzeć na Tibie jak na grę (Grę X) a nie lvl, mlvl, skill... Skoro Mateusz~ Lubi grać -niech gra! Super, że ma jakieś hobby...
Tak, umiem. Dlatego wchodze w tibie tylko po to, żeby porozmawiać z ludźmi z gildi. Z tym hobby się nie zgodzę, oczywiście hobby dobrze miec, ale nie takie. Jak tyle gra, to można sobie oczy popsuć, i nie tylko. I np. nie będzie już nic w tym kompie widział jak będzie po 70.

Cytuj:
PRZEDE WSZYSTKIM Tibię jako pracę traktują (nudni i niedojrzali) pracownicy CipSoft
Weźcie dajcie spokój, na prawie wszystko już wcześniej odpowiedziałem. Mówiłem, że nie. To jest ich firma. A dla Ciebie ludzie którzy mają firmę budowlaną są nienormalni?

Cytuj:
Mój znajomy testuje gry (niedługo skończy 30 lat) i zarabia na tym, że hoho - Nienormalny? a może niedojrzały? Wiecie... Szczerze wolę być nienormalny i grać (w ramach pracy) przez 8h na dobę za ponad 2 tys /m-c niż zapie***ć na budowie za 900 zl No ale niektórzy pewnie woleliby inaczej
No toć to też pisałem. Jak już chcecie pisać o czymś, to przejrzyjcie to co pisałem. On traktuje to jako pracę, więc to jest normalne. Nie mówiłem, że ludzie którzy pracują przy kompach, grach itp. są nie normalni.

Cytuj:
Może i ja jestem nienormalny? Co mógłbym robić... Mam mase wolnego czasu w pracy a Tibia to moja ulubiona rozrywka... Wracam do domu, sprzątam, zajmuję się dziewczyną, wychodzimy czasem na spacer... Nie pije alkoholu ani nie palę - bo nie lubię. Zwykle kiedy komputer w domu jest włączony mam włączoną Tibie bo... Bo gram? nie... rozmawiam sobie ze znajomymi - Inni mają włączone Gadu-Gadu i to pewnie jest MNIEJ NIENORMALNE?
O tym też napisałem, więc już nie będe drugi raz. To dobrze, ale nie mówiłem, że wszyscy którzy grają palą, piją itp. No to jeśli ja stoje przed domkiem i robie runy 5h i gadam z kolegami, to mogę powiedzieć, że nie grałem w ogóle w tibie. Gadu-Gadu to nie jest gra. Więc nie wiem czemu dałeś taki przykład.

Cytuj:
Wybaczcie ale w Tibi (przynajmniej ja) nie widzę lvl, skilli, mlvl a świetną zabawę... Ale rozumiem, że jeśli podczas tej zabawy wejdzie mi ten 100-200-300 lvl to już jestem żałosny i uzależniony? Nie mam życia? A jakie wy macie życie? Gdzie pracujecie? Kogo/co utrzymujecie?
Czyli mówisz, że ludzie którzy grają 15h dziennie to się świetnie bawią, i przypadkiem wejdzie im ten xxx lvl. Nie, nie wszyscy ludzie którzy grają i mają xxx lvl są żałośni i uzależnieni. A życie mam wymarzone, i nie muszę grać w tibie całymi dniami. Nie pracuję, bo nadal się uczę. A jak się uczę, to nie mogę nikogo utrzymywać.

Cytuj:
Heh... Czasy kiedy dziadek pykał fajkę na bujanym fotelu 12h ma dobę a resztę spał już NA SZCZĘŚCIE mijają... Ale jak kto lubi. Czego jeszcze nie wolno po 40-50-60-siątce? Można oglądać chociaż telewizję? albo chodzić na koncerty? A w karty można grać? Czy o też jest nienormalne w "tym" wieku?
Czy ja mówiłem co wolna a czego nie wolno po xx wieku? Nie. Rozmawiamy ciągle o tibi, więc przestańcie z takimi głupotami. A takie 'pytania' zostawię bez odpowiedzi, bo sam dobrze wiesz.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Onori Pokaż post
Nie graj w Tibie, jesteś jeszcze młody więc idź pić mleko z butelki.
Nie wypowiadaj się na forum, jesteś jeszcze za głupi, więc idź gadaj z kolegami na podwórku.

Cytuj:
Ty jesteś za stary! nie graj w Tibie! idź siedzieć przed telewizorem nie robiąc nic ciekawego (w WOLNYM czasie), przecież to jest bardziej na Twój wiek!
Czy wy na prawde myślicie, że ludzie po 40 i nie tylko mają tylko 2-3 rzeczy do roboty? Granie w kompa i siedzenie przed TV? Jest wiele innych rzeczy, więc już lepiej nie gadaj takich głupot.

Cytuj:
Wcale nie udowadniasz, że MDW nie jest bogiem tylko po prostu krytykujesz, ludzi za to, że w x wieku grają w Tibie (oj, jakiś 30 latek siedział Ci na guardach?), widocznie Ty też jesteś chory na coś gorszego - nie wiesz co czynisz. To, że ktoś się podnieca kolejnym jego poziomem to już jego problem - od tego jest ten temat, aż tak trudno Ci to zrozumieć?
Wiem, jest bogiem, ma duży lvl, ma 30 lat i pracuję, ja jestem pojebany bo go krytykuje. Od tego jest ten temat, od wypowiadania się o MDW, więc tak trudno Ci zrozumieć, że mogę się wypowiadać jak chce o nim?

Cytuj:
Ps. Nie kocham MDW - co wiele razy przedstawiłem w swoich postach... więc pisanie, że po prostu pisze tak bo sam się podniecam jego pz nie ma większego sensu.
Ps. Nie kocham Siebie, wiele razy mówiłem, że mam krzywy ząb, więc pisanie, że jestem w sobie zakochany jest bezsensu.

Tak gadasz to tym bardziej myślę, że jesteś jego fanem.
Raxeff jest offline   Odpowiedz z Cytatem