Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Equinox
Nie rozumiem tego - "dorosły, który gra w tibie jest nienormalny" - Chryste! A dlaczego ?!
|
Już o tym napisałem, ale widać, że wszyscy sądzą inaczej.
Cytuj:
Uwielbiam to podejście... Dorosły to nic tylko zapie*** do pracy i tyle. Konsumować -> pracować -> konsumować -> pracować -> konsumować... Albo zbierać znaczki  To może uprawiać seks po 60-siątce też nie wypada ?! O zgrozo... Uciekam z Polski.
|
Nie. Wszyscy mają jakieś inne rzeczy do roboty niż jedzenie i pracowanie. Niektórzy uprawiają jakiś sport, niektórzy co innego. Mówię tylko o tibi, a nie o rzeczach o których wy teraz ciągle piszecie. To dotyczy tibi o czym mówię. Widać, jakoś nie do wszystkich dociera.
Cytuj:
Skończcie z tym - nie żyjemy w średniowieczu. Mój dziadek (74 lata) kupił sobie komputer i założył internet bo... BO chciał  Bo dlaczego nie? Czy jest nienormalny? Dlaczego miałby być?! A gdyby grał w Tibię to... ? To co?
|
Mówię tylko o tibi, więc nie przesadzaj. Wielu ludzi kupuje teraz komputery, zakładają internet, i to nawet jak twój dziadek, w podeszłym wieku. Więc nie gadajcie, że mówie, że cokolwiek co ktoś starszy zrobi jest nienormalne.
Cytuj:
Czy któryś z was potrafi spojrzeć na Tibie jak na grę (Grę X) a nie lvl, mlvl, skill... Skoro Mateusz~ Lubi grać -niech gra! Super, że ma jakieś hobby...
|
Tak, umiem. Dlatego wchodze w tibie tylko po to, żeby porozmawiać z ludźmi z gildi. Z tym hobby się nie zgodzę, oczywiście hobby dobrze miec, ale nie takie. Jak tyle gra, to można sobie oczy popsuć, i nie tylko. I np. nie będzie już nic w tym kompie widział jak będzie po 70.
Cytuj:
PRZEDE WSZYSTKIM Tibię jako pracę traktują (nudni i niedojrzali) pracownicy CipSoft 
|
Weźcie dajcie spokój, na prawie wszystko już wcześniej odpowiedziałem. Mówiłem, że nie. To jest ich firma. A dla Ciebie ludzie którzy mają firmę budowlaną są nienormalni?
Cytuj:
Mój znajomy testuje gry (niedługo skończy 30 lat) i zarabia na tym, że hoho - Nienormalny? a może niedojrzały? Wiecie... Szczerze wolę być nienormalny i grać (w ramach pracy) przez 8h na dobę za ponad 2 tys /m-c niż zapie***ć na budowie za 900 zl  No ale niektórzy pewnie woleliby inaczej 
|
No toć to też pisałem. Jak już chcecie pisać o czymś, to przejrzyjcie to co pisałem. On traktuje to jako pracę, więc to jest normalne. Nie mówiłem, że ludzie którzy pracują przy kompach, grach itp. są nie normalni.
Cytuj:
Może i ja jestem nienormalny? Co mógłbym robić... Mam mase wolnego czasu w pracy a Tibia to moja ulubiona rozrywka... Wracam do domu, sprzątam, zajmuję się dziewczyną, wychodzimy czasem na spacer... Nie pije alkoholu ani nie palę - bo nie lubię. Zwykle kiedy komputer w domu jest włączony mam włączoną Tibie bo... Bo gram? nie... rozmawiam sobie ze znajomymi - Inni mają włączone Gadu-Gadu i to pewnie jest MNIEJ NIENORMALNE? 
|
O tym też napisałem, więc już nie będe drugi raz. To dobrze, ale nie mówiłem, że wszyscy którzy grają palą, piją itp. No to jeśli ja stoje przed domkiem i robie runy 5h i gadam z kolegami, to mogę powiedzieć, że nie grałem w ogóle w tibie. Gadu-Gadu to nie jest gra. Więc nie wiem czemu dałeś taki przykład.
Cytuj:
Wybaczcie ale w Tibi (przynajmniej ja) nie widzę lvl, skilli, mlvl a świetną zabawę... Ale rozumiem, że jeśli podczas tej zabawy wejdzie mi ten 100-200-300 lvl to już jestem żałosny i uzależniony? Nie mam życia? A jakie wy macie życie? Gdzie pracujecie? Kogo/co utrzymujecie?
|
Czyli mówisz, że ludzie którzy grają 15h dziennie to się świetnie bawią, i przypadkiem wejdzie im ten xxx lvl. Nie, nie wszyscy ludzie którzy grają i mają xxx lvl są żałośni i uzależnieni. A życie mam wymarzone, i nie muszę grać w tibie całymi dniami. Nie pracuję, bo nadal się uczę. A jak się uczę, to nie mogę nikogo utrzymywać.
Cytuj:
Heh... Czasy kiedy dziadek pykał fajkę na bujanym fotelu 12h ma dobę a resztę spał już NA SZCZĘŚCIE mijają... Ale jak kto lubi. Czego jeszcze nie wolno po 40-50-60-siątce? Można oglądać chociaż telewizję? albo chodzić na koncerty? A w karty można grać? Czy o też jest nienormalne w "tym" wieku?
|
Czy ja mówiłem co wolna a czego nie wolno po xx wieku? Nie. Rozmawiamy ciągle o tibi, więc przestańcie z takimi głupotami. A takie 'pytania' zostawię bez odpowiedzi, bo sam dobrze wiesz.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Onori
Nie graj w Tibie, jesteś jeszcze młody więc idź pić mleko z butelki.
|
Nie wypowiadaj się na forum, jesteś jeszcze za głupi, więc idź gadaj z kolegami na podwórku.
Cytuj:
Ty jesteś za stary! nie graj w Tibie! idź siedzieć przed telewizorem nie robiąc nic ciekawego (w WOLNYM czasie), przecież to jest bardziej na Twój wiek!
|
Czy wy na prawde myślicie, że ludzie po 40 i nie tylko mają tylko 2-3 rzeczy do roboty? Granie w kompa i siedzenie przed TV? Jest wiele innych rzeczy, więc już lepiej nie gadaj takich głupot.
Cytuj:
Wcale nie udowadniasz, że MDW nie jest bogiem tylko po prostu krytykujesz, ludzi za to, że w x wieku grają w Tibie (oj, jakiś 30 latek siedział Ci na guardach?), widocznie Ty też jesteś chory na coś gorszego - nie wiesz co czynisz. To, że ktoś się podnieca kolejnym jego poziomem to już jego problem - od tego jest ten temat, aż tak trudno Ci to zrozumieć?
|
Wiem, jest bogiem, ma duży lvl, ma 30 lat i pracuję, ja jestem pojebany bo go krytykuje. Od tego jest ten temat, od wypowiadania się o MDW, więc tak trudno Ci zrozumieć, że mogę się wypowiadać jak chce o nim?
Cytuj:
Ps. Nie kocham MDW - co wiele razy przedstawiłem w swoich postach... więc pisanie, że po prostu pisze tak bo sam się podniecam jego pz nie ma większego sensu.
|
Ps. Nie kocham Siebie, wiele razy mówiłem, że mam krzywy ząb, więc pisanie, że jestem w sobie zakochany jest bezsensu.
Tak gadasz to tym bardziej myślę, że jesteś jego fanem.