Cytuj:
Tak, dla mnie są nudni i niedojrzali jeśli traktują tibie jako 'pracę'.
|
A jeśli faktycznie zarabiałby ktoś na Tibii?
Cytuj:
A dlaczego? Uważasz się za lepszego np. od jakiegoś 10 latka co gra w tibie, bo jest młodszy? Każdy ma prawo grać, a tym bardziej, że w gry grają przeważnie dzieci, więc czemu nie ma być to gra dla nich? Uważasz, że nie może być dla dzieci, bo później przestaną być noobami/thiefami/newbie? Na Candii jest jakiś 130~ms, ma 13 lat, więc nie może grać w tibie?
|
Nie uważam się lepszy, tylko do grania w tibię trzeba być dojrzałym. To są tylko piksele, ale tymi pikselami kieruje drugi człowiek. Więc wolałbym grać z osobami 20,30,40 lat+, niż z 10 latkami.
Cytuj:
No to to zmienie, nie pracują w kafejkach. A więc co można myśleć o takiej osobie, która gra 10h dziennie w tibie w domu, uciekając z lekcji itp.? Bo takie przypadki to już wiele razy słyszałem.
|
Hmmm.... Idioci? Ludzie bez poczucia obowiązku i jakiejkolwiek realnej ambicji?
Cytuj:
(...) a ludzie ciągle gadają, że nie jest bo ma duży lvl.
|
Może mają na myśli jakiegoś drugiego MDW, który gra na ots - exp rate 10000000x. ; -)
Cytuj:
Ale zachwalanie MDW za jakieś byle gówna to jest bezsenzowne. Mogą być uzależnieni, ich problem. Ale jeśli będą gadali jacy to oni są super bo mają wpizdu eq/kasy/run i h-lvl i skille i nie sharują, nie są uzależnieni itp to będę ich beształ, mimo, że dla Ciebie może być to nie prawidłowe.
|
Nie lepiej przejść obok tego obojętnie? Niech żyją we własnym, "eMDeWowym" świecie, może kiedyś wrócą, jak nie to trudno. A co do besztania. Co chcesz tym osiągnąć, jeśli chcesz zacząć naprawiać świat no to chyba nic z tego nie będzie.
Cytuj:
Jak mają tibię zainstalowaną na dysku to nie jest problem, pisałem coś o tym? Nie. Ale jeśli już w to grają to już wiesz co o tym myśle.
|
Cytuj:
Nie. Wszyscy mają jakieś inne rzeczy do roboty niż jedzenie i pracowanie. Niektórzy uprawiają jakiś sport, niektórzy co innego. Mówię tylko o tibi, a nie o rzeczach o których wy teraz ciągle piszecie. To dotyczy tibi o czym mówię. Widać, jakoś nie do wszystkich dociera.
|
Cytuj:
Mówię tylko o tibi, więc nie przesadzaj. Wielu ludzi kupuje teraz komputery, zakładają internet, i to nawet jak twój dziadek, w podeszłym wieku. Więc nie gadajcie, że mówie, że cokolwiek co ktoś starszy zrobi jest nienormalne.
|
Czyli jak będę grać w tibię 20h to jestem nienormalny, ale jak tyle czasu poświęcę Saperowi, pasjansowi, wow, silkroad, lineage, czy jakiekolwiek innej gry multiplayer, to jest ze mną dobrze, bo przecież chodzi Ci tylko o tibię.
Cytuj:
Gadu-Gadu to nie jest gra. Więc nie wiem czemu dałeś taki przykład.
|
Cytuj:
latego wchodze w tibie tylko po to, żeby porozmawiać z ludźmi z gildi.
|
Czyli ty też grasz w Tibię.
Cytuj:
Czy wy na prawde myślicie, że ludzie po 40 i nie tylko mają tylko 2-3 rzeczy do roboty? Granie w kompa i siedzenie przed TV? Jest wiele innych rzeczy, więc już lepiej nie gadaj takich głupot.
|
Czy ty naprawdę myślisz, że wszyscy są tacy sami? Twoi rodzice nie grają, bo nie mają czasu/mają inne zainteresowania itd/itp.ludzie z twojego otoczenia też nie - ok, ale to nie znaczy, że wszyscy tak robią. Ktoś może żyć na kasie, chodzi do pracy kiedy chcę, no to jak wejdzie w tibię i pogra mając 40 lat to jest nienormalny bo Twoi rodzice w tym samym czasie robili obiad/sprzątali/pracowali itd.?