Zobacz pojedynczy post
stary 14-04-2007, 18:21   #532
chesek
Użytkownik Forum

chesek's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2005
Lokacja: Łódź

Stan: Usunięty
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Tak, dla mnie są nudni i niedojrzali jeśli traktują tibie jako 'pracę'.
A jeśli faktycznie zarabiałby ktoś na Tibii?

Cytuj:
A dlaczego? Uważasz się za lepszego np. od jakiegoś 10 latka co gra w tibie, bo jest młodszy? Każdy ma prawo grać, a tym bardziej, że w gry grają przeważnie dzieci, więc czemu nie ma być to gra dla nich? Uważasz, że nie może być dla dzieci, bo później przestaną być noobami/thiefami/newbie? Na Candii jest jakiś 130~ms, ma 13 lat, więc nie może grać w tibie?
Nie uważam się lepszy, tylko do grania w tibię trzeba być dojrzałym. To są tylko piksele, ale tymi pikselami kieruje drugi człowiek. Więc wolałbym grać z osobami 20,30,40 lat+, niż z 10 latkami.

Cytuj:
No to to zmienie, nie pracują w kafejkach. A więc co można myśleć o takiej osobie, która gra 10h dziennie w tibie w domu, uciekając z lekcji itp.? Bo takie przypadki to już wiele razy słyszałem.
Hmmm.... Idioci? Ludzie bez poczucia obowiązku i jakiejkolwiek realnej ambicji?

Cytuj:
(...) a ludzie ciągle gadają, że nie jest bo ma duży lvl.
Może mają na myśli jakiegoś drugiego MDW, który gra na ots - exp rate 10000000x. ; -)

Cytuj:
Ale zachwalanie MDW za jakieś byle gówna to jest bezsenzowne. Mogą być uzależnieni, ich problem. Ale jeśli będą gadali jacy to oni są super bo mają wpizdu eq/kasy/run i h-lvl i skille i nie sharują, nie są uzależnieni itp to będę ich beształ, mimo, że dla Ciebie może być to nie prawidłowe.
Nie lepiej przejść obok tego obojętnie? Niech żyją we własnym, "eMDeWowym" świecie, może kiedyś wrócą, jak nie to trudno. A co do besztania. Co chcesz tym osiągnąć, jeśli chcesz zacząć naprawiać świat no to chyba nic z tego nie będzie.

Cytuj:
Jak mają tibię zainstalowaną na dysku to nie jest problem, pisałem coś o tym? Nie. Ale jeśli już w to grają to już wiesz co o tym myśle.
Cytuj:
Nie. Wszyscy mają jakieś inne rzeczy do roboty niż jedzenie i pracowanie. Niektórzy uprawiają jakiś sport, niektórzy co innego. Mówię tylko o tibi, a nie o rzeczach o których wy teraz ciągle piszecie. To dotyczy tibi o czym mówię. Widać, jakoś nie do wszystkich dociera.
Cytuj:
Mówię tylko o tibi, więc nie przesadzaj. Wielu ludzi kupuje teraz komputery, zakładają internet, i to nawet jak twój dziadek, w podeszłym wieku. Więc nie gadajcie, że mówie, że cokolwiek co ktoś starszy zrobi jest nienormalne.
Czyli jak będę grać w tibię 20h to jestem nienormalny, ale jak tyle czasu poświęcę Saperowi, pasjansowi, wow, silkroad, lineage, czy jakiekolwiek innej gry multiplayer, to jest ze mną dobrze, bo przecież chodzi Ci tylko o tibię.

Cytuj:
Gadu-Gadu to nie jest gra. Więc nie wiem czemu dałeś taki przykład.
Cytuj:
latego wchodze w tibie tylko po to, żeby porozmawiać z ludźmi z gildi.
Czyli ty też grasz w Tibię.

Cytuj:
Czy wy na prawde myślicie, że ludzie po 40 i nie tylko mają tylko 2-3 rzeczy do roboty? Granie w kompa i siedzenie przed TV? Jest wiele innych rzeczy, więc już lepiej nie gadaj takich głupot.
Czy ty naprawdę myślisz, że wszyscy są tacy sami? Twoi rodzice nie grają, bo nie mają czasu/mają inne zainteresowania itd/itp.ludzie z twojego otoczenia też nie - ok, ale to nie znaczy, że wszyscy tak robią. Ktoś może żyć na kasie, chodzi do pracy kiedy chcę, no to jak wejdzie w tibię i pogra mając 40 lat to jest nienormalny bo Twoi rodzice w tym samym czasie robili obiad/sprzątali/pracowali itd.?
chesek jest offline   Odpowiedz z Cytatem