Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Equinox
Ale gdyby nie internet nie byłoby Tibii  Jeżeli już przeciwko czemuś się buntujesz rób to z głową. A co z WoW'em? GW? O-game? Dlaczego akurat Tibia? Może lepiej napisać mmog~ ? Wtedy można dyskutować... Puki co to taki bełkot z Twojej strony - chcesz napisać coś mądrego ale nie bardzo Ci wychodzi.
|
Nie rozmawiam o żadnym WoW'ie i innych grach, bo to jest forum tibia.pl. Czy ja wiem czy nie wychodzi, wszystko przekręcacie...
Cytuj:
A kto ustalił dlaczego jedne rzeczy (np. Sport) są lepsze/szlachetniejsze/dojrzalsze od drugich? Ty? Nie? Więc nie używaj tego jako argumentu w dyskusji na temat "szkodliwości" bo to tylko Twoje prywatne odczuci mmog~.
|
A co jest 'lepsze', psucie oczu czy granie w piłkę.
Cytuj:
Mój dziadek głównie gra tam w szachy... ONLINE  Więc gra... I Tibia i szachy to gra. A granie w tym wieku jest... Żałosne? No tak... mógłby uprawiać sport 
|
No dobra, źle się wypowiedziałem o tych grach. Ale nadal uważam, że powinnieście wiedzieć o jakiego typu gry tutaj chodzi. W szachy da się na realu też pograć, tylko jak się nie ma z kim to można w necie. W tibie sobie na realu już nie pograsz.
Cytuj:
Ojojojo... A co z kulturystyką? Po 60 masz tak zj****ane stawy, kości i mięśnie, że nie wiele CI już do roboty pozostaję... Więc co z tego, że Tibia (siedzenie przy komp.) psuje oczy?
Dla mnie wszyscy ludzie, którzy mają swoje priorytety i potrafią odróżnić dobre rzeczy od złych i szkodliwe od nieszkodliwych są normalni.
|
No tutaj masz rację, chociaż w podeszłym wieku grając w tibię w ogóle można stracic wzrok, bo na starość już wiek się pogarsza.
Cytuj:
?? Zamotałeś się...
|
Nie. To są odpowiedzi do dwóch różnych rzeczy. Niedojrzali wtedy, gdy ma się xx lat i robi ciągle postacie żeby je sprzedać. A pracę normalną uważam taką jak ma CIPSOFT. To jest ich firma, jak każda inna, więc tutaj problemu nie ma.
Takie przekręcanie już mnie nudzi... Tak samo u Ciebie też można zrobić.
Cytuj:
Ale gdyby nie interne
|
Cytuj:
Mój dziadek
|
Cytuj:
mógłby uprawiać sport
|
Jednak to nie ma żadnego sensu.
Cytuj:
To TY powiedziałeś  Nie wiem - być może ŚWIETNIE się bawią - chcesz ich "zbawić"? wskazać "jedyną słuszną drogę"? Nie? to spasuj... Na razie wyszedłeś na całkiem zabawnego pieniacza 
|
Nie chcę nikogo zbawić. Poprostu CHCIAŁEM uświadomić ludzi, że MDW to nie jest Bóg, ale widze wszyscy swoje.
[quote=chesek;1369239]A jeśli faktycznie zarabiałby ktoś na Tibii?
Jeśli na sellowaniu charów, to dla mnie idiota. Jeśli jak Cipsoft, to nie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez chesek
Nie uważam się lepszy, tylko do grania w tibię trzeba być dojrzałym. To są tylko piksele, ale tymi pikselami kieruje drugi człowiek. Więc wolałbym grać z osobami 20,30,40 lat+, niż z 10 latkami.
|
No tak, ale czasem może być mądrzejszy niż taki 20.
Cytuj:
Hmmm.... Idioci? Ludzie bez poczucia obowiązku i jakiejkolwiek realnej ambicji?
|
I chciałem, żebyście też wiedzieli jacy ludzie grają w tibię, tutaj są opisani.
Cytuj:
Może mają na myśli jakiegoś drugiego MDW, który gra na ots - exp rate 10000000x. ; -)
|
Może... ;p
Cytuj:
Nie lepiej przejść obok tego obojętnie? Niech żyją we własnym, "eMDeWowym" świecie, może kiedyś wrócą, jak nie to trudno. A co do besztania. Co chcesz tym osiągnąć, jeśli chcesz zacząć naprawiać świat no to chyba nic z tego nie będzie.
|
No niech żyją długo i szczęśliwie. I do besztania : Chciałem uświadomić ludziom coś o MDW, ale jednak z tym kończe, bo nie ma to już najmniejszego sensu.
Cytuj:
Czyli jak będę grać w tibię 20h to jestem nienormalny, ale jak tyle czasu poświęcę Saperowi, pasjansowi, wow, silkroad, lineage, czy jakiekolwiek innej gry multiplayer, to jest ze mną dobrze, bo przecież chodzi Ci tylko o tibię.
|
Ehhh... znowu przekręcacie. Ale jednak będziesz nienormalny.
Cytuj:
Czyli ty też grasz w Tibię.
|
No dobra, tak gram. Jednak to nie jest 10h dziennie, ale maximum 20 minut.
l
Cytuj:
Czy ty naprawdę myślisz, że wszyscy są tacy sami? Twoi rodzice nie grają, bo nie mają czasu/mają inne zainteresowania itd/itp.ludzie z twojego otoczenia też nie - ok, ale to nie znaczy, że wszyscy tak robią. Ktoś może żyć na kasie, chodzi do pracy kiedy chcę, no to jak wejdzie w tibię i pogra mając 40 lat to jest nienormalny bo Twoi rodzice w tym samym czasie robili obiad/sprzątali/pracowali itd.?
|
Nie, może sobie grać, niech robi co chce. Tylko czemu tylko troche takich ludzi jest w tibi, a dużo osób dorosłych negatywnie wypowiada się o tej grze? Bo wydaję im się, że ludzie już wystarczająco dorośli, aby odzwyczaić się od takiego szmelcu.
Kończe to gadanie, bo widze, że nie ma sensu. Ludzie tylko przekręcają wszystko, a i tak gadają swoje.