Zobacz pojedynczy post
stary 14-04-2007, 18:41   #533
Raxeff
Użytkownik Forum

Raxeff's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Chojnice

Stan: Aktywny Gracz
Raxeff ma numer GG 9693754 Send a message via Skype™ to Raxeff
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Equinox Pokaż post
Ale gdyby nie internet nie byłoby Tibii Jeżeli już przeciwko czemuś się buntujesz rób to z głową. A co z WoW'em? GW? O-game? Dlaczego akurat Tibia? Może lepiej napisać mmog~ ? Wtedy można dyskutować... Puki co to taki bełkot z Twojej strony - chcesz napisać coś mądrego ale nie bardzo Ci wychodzi.
Nie rozmawiam o żadnym WoW'ie i innych grach, bo to jest forum tibia.pl. Czy ja wiem czy nie wychodzi, wszystko przekręcacie...

Cytuj:
A kto ustalił dlaczego jedne rzeczy (np. Sport) są lepsze/szlachetniejsze/dojrzalsze od drugich? Ty? Nie? Więc nie używaj tego jako argumentu w dyskusji na temat "szkodliwości" bo to tylko Twoje prywatne odczuci mmog~.
A co jest 'lepsze', psucie oczu czy granie w piłkę.

Cytuj:
Mój dziadek głównie gra tam w szachy... ONLINE Więc gra... I Tibia i szachy to gra. A granie w tym wieku jest... Żałosne? No tak... mógłby uprawiać sport
No dobra, źle się wypowiedziałem o tych grach. Ale nadal uważam, że powinnieście wiedzieć o jakiego typu gry tutaj chodzi. W szachy da się na realu też pograć, tylko jak się nie ma z kim to można w necie. W tibie sobie na realu już nie pograsz.

Cytuj:
Ojojojo... A co z kulturystyką? Po 60 masz tak zj****ane stawy, kości i mięśnie, że nie wiele CI już do roboty pozostaję... Więc co z tego, że Tibia (siedzenie przy komp.) psuje oczy?
Dla mnie wszyscy ludzie, którzy mają swoje priorytety i potrafią odróżnić dobre rzeczy od złych i szkodliwe od nieszkodliwych są normalni.

No tutaj masz rację, chociaż w podeszłym wieku grając w tibię w ogóle można stracic wzrok, bo na starość już wiek się pogarsza.

Cytuj:
?? Zamotałeś się...
Nie. To są odpowiedzi do dwóch różnych rzeczy. Niedojrzali wtedy, gdy ma się xx lat i robi ciągle postacie żeby je sprzedać. A pracę normalną uważam taką jak ma CIPSOFT. To jest ich firma, jak każda inna, więc tutaj problemu nie ma.

Takie przekręcanie już mnie nudzi... Tak samo u Ciebie też można zrobić.

Cytuj:
Ale gdyby nie interne
Cytuj:
Mój dziadek
Cytuj:
mógłby uprawiać sport

Jednak to nie ma żadnego sensu.

Cytuj:
To TY powiedziałeś Nie wiem - być może ŚWIETNIE się bawią - chcesz ich "zbawić"? wskazać "jedyną słuszną drogę"? Nie? to spasuj... Na razie wyszedłeś na całkiem zabawnego pieniacza
Nie chcę nikogo zbawić. Poprostu CHCIAŁEM uświadomić ludzi, że MDW to nie jest Bóg, ale widze wszyscy swoje.

[quote=chesek;1369239]A jeśli faktycznie zarabiałby ktoś na Tibii?

Jeśli na sellowaniu charów, to dla mnie idiota. Jeśli jak Cipsoft, to nie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez chesek Pokaż post
Nie uważam się lepszy, tylko do grania w tibię trzeba być dojrzałym. To są tylko piksele, ale tymi pikselami kieruje drugi człowiek. Więc wolałbym grać z osobami 20,30,40 lat+, niż z 10 latkami.
No tak, ale czasem może być mądrzejszy niż taki 20.

Cytuj:
Hmmm.... Idioci? Ludzie bez poczucia obowiązku i jakiejkolwiek realnej ambicji?
I chciałem, żebyście też wiedzieli jacy ludzie grają w tibię, tutaj są opisani.

Cytuj:
Może mają na myśli jakiegoś drugiego MDW, który gra na ots - exp rate 10000000x. ; -)
Może... ;p

Cytuj:
Nie lepiej przejść obok tego obojętnie? Niech żyją we własnym, "eMDeWowym" świecie, może kiedyś wrócą, jak nie to trudno. A co do besztania. Co chcesz tym osiągnąć, jeśli chcesz zacząć naprawiać świat no to chyba nic z tego nie będzie.
No niech żyją długo i szczęśliwie. I do besztania : Chciałem uświadomić ludziom coś o MDW, ale jednak z tym kończe, bo nie ma to już najmniejszego sensu.

Cytuj:
Czyli jak będę grać w tibię 20h to jestem nienormalny, ale jak tyle czasu poświęcę Saperowi, pasjansowi, wow, silkroad, lineage, czy jakiekolwiek innej gry multiplayer, to jest ze mną dobrze, bo przecież chodzi Ci tylko o tibię.
Ehhh... znowu przekręcacie. Ale jednak będziesz nienormalny.

Cytuj:
Czyli ty też grasz w Tibię.
No dobra, tak gram. Jednak to nie jest 10h dziennie, ale maximum 20 minut.
l
Cytuj:
Czy ty naprawdę myślisz, że wszyscy są tacy sami? Twoi rodzice nie grają, bo nie mają czasu/mają inne zainteresowania itd/itp.ludzie z twojego otoczenia też nie - ok, ale to nie znaczy, że wszyscy tak robią. Ktoś może żyć na kasie, chodzi do pracy kiedy chcę, no to jak wejdzie w tibię i pogra mając 40 lat to jest nienormalny bo Twoi rodzice w tym samym czasie robili obiad/sprzątali/pracowali itd.?
Nie, może sobie grać, niech robi co chce. Tylko czemu tylko troche takich ludzi jest w tibi, a dużo osób dorosłych negatywnie wypowiada się o tej grze? Bo wydaję im się, że ludzie już wystarczająco dorośli, aby odzwyczaić się od takiego szmelcu.

Kończe to gadanie, bo widze, że nie ma sensu. Ludzie tylko przekręcają wszystko, a i tak gadają swoje.

Ostatnio edytowany przez Raxeff - 14-04-2007 o 18:44.
Raxeff jest offline   Odpowiedz z Cytatem