Zobacz pojedynczy post
stary 14-04-2007, 23:57   #41
avenmanti
Guest

Domyślny

Cytuj:
Mniejszy cap
Mniejszy tylko o niecale 20%.
Cytuj:
przy tym konieczność trzymania dużych ilości boltów
To sie nosi po ziemi w bagach.
Cytuj:
znacznie zmniejsza ilość noszonych run
Do 100 lvla w ogole sa mu runy niepotrzebne, potem ma juz tyle capa ze starcza na wszystko.
Cytuj:
a możliwość używania SD nie wiele to rekompensuje
Bardzo sie przydaje do robienia questow i pvp.
Cytuj:
Paladyn udeżając "combo" bolt+SD, zadaje obrażenia o wiele mniejsze niż knight jest w stanie wyleczyć sobie nawet na 20 poziomie.
Knight uderzajac combo bron+explo zadaje obrazenia mniejsze niz pal leczy zwyklą exurą, no ewentualnie exurą gran.
Cytuj:
Ostatnio widziałem sytuację, w której 25 knight był goniony przez 56 RP, od Femour Hills aż do Ab'Dendriel. Knight przeżył bez problemowo lecząc się na yellow HP.
A teraz odwróć role i pal moze przezyc leczac sie na red hp, zmarnuje przy tym mniej uh.
Cytuj:
Przewaga knighta nad palem jest widoczna nawet w Expieniu. HLVL Knight expi na tombie szybciej niż pal na Dl'ach.
Szybkie expienie w tombie to waste, a na dl'ach sie zwraca. Na dluzsza mete to pal osiaga przewage.
Cytuj:
Knight lepiej radzi sobie na warlock'ach (prawdę mówiąc jeszcze nie widziałem pala na warlockach).
Tutaj ci juz Raditz Saiya-jin wytlumaczyl ze gadasz glupoty wiec ja juz nic od siebie nie musze dodawac. Btw: jak czegos nie widziales to sie na ten temat nie wypowiadaj.
Cytuj:
Doliczając do tego siłe bolta (powiedzmy 50 obrażeń choć wątpię aby tyle weszło w knighta na 150+
Za to jak pal nalozylby tarcze zamiast tych swoich smiesznych boltow to knight w ogole by go nie trafial z broni.
Cytuj:
A więc uderzając z 3 Sd +3 bolty a więc wydając 3*325gp = 975gp zada średnio 801 obrażeń + cos z bolta, a więc knight zużyje UH za 175 gp i uleczy się do full.
Knight probujac zabic pala rowniez traci kase.
Cytuj:
po prostu to paladyn jest profesją, której nikt nie potrzebuje
To jest atut pala ze moze grac solo od poczatku do konca.
Cytuj:
w PVP nie jest w stanie zdziałać więcej niż knight
Palem latwiej zabic knighta niz knightem pala, w teamie na pvp pal jest duzo przydatniejszy niz knight.
Cytuj:
może co najwyżej wystrzelać więcej run
Knight moze strzelac explo co 2 sekundy, sens tego bedzie taki sam jak tych twoich smiesznych sdekow.
Cytuj:
a jego exp na pewno nie jest szybszy niż exp knighta
I tutaj sie mylisz najbardziej. Na PvM: pal wali wiecej z czarow, wiecej z fizycznego ataku (mam na mysli srednia), taniej sie leczy, ma tylko o niecale 20% mniej capa i tylko o niecale 33% mniej zycia.
Cytuj:
Co nie zmienia faktu że sam nie jest w stanie nikogo ubić. A Sorc tak.
Predzej pal kogos ubije niz knight. W pojedynku pal vs knight rowniez pal ma minimalnie wieksze szanse chociaz i tak prawie pewne ze bedzie remis.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.