Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nadol
Wypowiedz na poziomie nooba
|
Wypowiedź idioty, który nie zrozumie słowa "ironia" czy "sarkazm". Zresztą po co to pochyliłeś, pogrubiłeś i niewiadomo jeszcze co zrobiłeś z tym tekstem.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor
Czemu? Matematyka wydaje się niezrozumiała i zawiła. Żeby ją zrozumieć, trzeba przysiąść i się uczyć, co jest rzadkie u młodzieży.
|
A gówno prawda. Jest zupełnie na odwrót. Wystarczy wysłuchać raz, a dobrze. Dla połowy może to wydać się trudne, bo albo nie słuchają nauczyciela i mają trudności, albo dawniej nie słuchali nauczyciela i nie mają fundamentu (tzn. podstaw) do zrozumienia kolejnych rzeczy. Pod warunkiem, że nauczyciel to prosto i zrozumiale wytłumaczy (a w większości przypadków tam jest). Jeśli się zrozumie przedmiot ścisły to NIGDY nie trzeba będzie ślęczeć nad nim w domu. Ja nigdy nie uczę się matematyki w domu, a nie mam z nią problemów (nie biorę pod uwagę sprawdzianów itp, po poziom edukacji w polskich szkołach jest po prostu śmieszny, mówię o konkursach, olimpiadach itp).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kuraj
Tibia (jak każdy inny MMO) uczy angielskiego, pod warunkiem, że zadajesz się z ludźmi, którzy naprawdę go umieją. ;p
|
Tylko na początku, dla kogoś zupełnie nic (lub mało) nie umiejącego. Zresztą czasami aż się żal widzi ludzi piszących "J am is good clicker"(dzisiejsze PQ, na maplestory).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bastash
Nie wiem, jak można być tak ułomnym, żeby w podstawówce/gimnazjum mieć jakiekolwiek zagrożenia. To już jest naprawdę wyższy stopień debilizmu.
|
Ale niestety tak jest. Aż żal się robi. Nie wiem, jak będzie wyglądać to społeczeństwo za 10 lat.