Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Wardi
Pytanie dotyczące shieldingu - knight.
Trenuję w Kazzo, w kopalniach, na dwarfach. Aby mi rósł shielding, to ja muszę zadać potworkowi bloodhita czy on mi?
|
drobne spostrzeżenie...
Na krasnoludach nie opłaca się trenić w tarczy tylko w broni...
przestałem tak półgodziny i punkty procentowe w tarczy wspinały się powoli, bardzo powoli, zdecydowanie wolniej niż na np rootach, za to w broni procenciki maszerowały raźno że hej!
Nie wiem jaki masz poziom postaci, ale na krasnalach nie polecam trenic tarczy, nie ważne czy to kopacze, żołnierze czy strażnicy. to istoty trochę mądrzejsze od takich rootów czy carionwormów więc jeżeli chcesz walczyć lepiej polecam trenić ale tylko w broni procenty będą szły szybko, w tarczy praktycznie się nie ruszają. Rooty zaś nadają się elegancko dla postaci z niższym epp tak do poziomu 20 przy skillach 55/55 ( około ) potem może to nie wystarczać i bardziej warto przeżucić się na cariony na Fibuli. Możemy mieć nawet niski epp ale skile tak w granicach 50 w tarczy i w broni bo cariony mocniej gryzą. w okolicach 60 skill w tarczy jest w zasadzie wystarczający żeby połuszczyć się na trenowanie na szlamach.
Więc jeszcze raz... chcesz trenić w tarczy? Odpuść sobie krasnale zabierz się za inne stwory. Chcesz trenić w broni? polecam krasnale