Nie wiem na czym dokladnie polega spawn rybek, ale jak ja bym mial to zaprogramowac to bym zrobil tak:
Kazde pole wody ma numerek 1 do 100.
Do tego numerka dodaje sie fishing.
Jesli numerek + fishing > 100 wtedy lowimy rybke a numerek spada do 0, po czym numerek rosnie o 1 co 5-10 sekund az osiagnie swoj limit znowu.
W takiej sytuacji jesli ktos osiagnal by fishing 100 za kazdym razem by lowil rybe, ale nawet jak bylo macro lowienie ze mozna bylo rzucac wedke po 50 razy na sekunde to i tak nikt nie doszedl do 90 fishinga, wiec moze byc jakies zabezpieczenie (ew ilosc rzutow na nastepne poziomy rosnie straszliwie).
To jest moje domysly, prawda moze byc calkowicie inna.
Co do tego czy lubie lowic:
Nie CIERPIE, ale przez dlugi czas to bylo jedyne sensowne zrodlo pozywienia dla druida (w okolicy Thais gdzie dlugo mieszkalem nie bylo zadnego zwiezaka na ktorym latwo mozna bylo naklepac miesa na 3h).
Na druidzie mam 70 fishing, z 69 dobilem troche na sile bo juz od dawna kupuje jedzenie w sklepie - nigdy nie uzywalem zadnego macro.
Jesli stane tak ze polowa ekranu to woda i klikne na kazdy kwadrat wody po kolei to zlowie 20-35 ryb.
Na rycerzu mam 18 fishinga... kiedys jeszcze jak mial ~15 lvl mnie i kolege slimy potargaly i trzeba bylo sie jakos uleczyc a UH nie mielismy.