Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smetana
Możliwe, ale czy po technikum jest jakaś szansa dostać się na porządne informatyczne studia (myślę o najlepszych uniwersytetach w Polsce jak UW, AGH itp)? Poza tym ja nie narzekam na kształcenie informatyczne w moim liceum, wątpię by w którymkolwiek technikum było tyle algorytmiki. Gość z którym chodziłem do gimnazjum, teraz w technikum w klasie inform. uczy się raczej tworzenia grafiki niż programowania :/.
|
Uwierz, po technikum ma wieksze szanse na studia informatyczne niz po liceum, a dlaczego? A no dlatego, ze liceow jest teraz na peczki - w jednym miescie moze byc po 30 nawet [u mnie jest z 10-15] i tylko jedna szkola techniczna [ksztalcaca informatykow, elektronikow itd]. Osoby ktore wybieraja uczniow na studia, wiedza ze w technikum uczniowie mieli praktyke oraz jeden rok wiecej nauki. Dodatkowo w technikach zwykle jest lepszy sprzet niz w zwyklym liceum. Ostatnia rzecz, technikum musi byc bardzo dobre bo jego utrzymanie kosztuje duzo wiecej niz liceum, a wiekszosc liceow teraz, to prostu zal...