Temat: Next update
Zobacz pojedynczy post
stary 23-04-2007, 22:29   #37
Poll
Zbanowany

Data dołączenia: 22 09 2003

Domyślny

Powtórzę się jeszcze raz
Mi chodzi o zrównoważenie postaci,bo jest bezsensem aby najsilnijsza postać w grze była najłatwiejsza do zrobienia,zaburza to równowagę.Dlatego powinno to zostać zmienione.Jeśli ni zmniejszy się możliwości sorców,to za niecały rok będą biegac 400lvl sorce/druty .I nie chodzi mi oto ze ludzie robią wysokie poziomy,chodzi mi o CENE robienia tych poziomów.ja nie wiem jak mam to wytłumaczyć,dla porównania sorc w ciagu dnia jest wstanie zrobić poziom za 110k(mówie o sorcach 100+lv).średnio expi 140-160k/h na dowolnych smokach/dlach.Na wyspach na Goromie.Na demonach z exori mort żekomo robi 310k~/h.(no ale tu koszt manasów byłby większy)
a co do kolegi co spytał gdzie może 400k/h zrobić,może był to mało trafny przykłąd jednak jest to możliwe,a wiec na behemotah na światach non-pvp,bloker luruje na siebie behemoty,a czarodziej z wielkim trudem podbiega robi 3 ue ,uzupełnia mane i biegnie dalej...itak w kółko.Niepamietam kto,ale ktoś tak zrobił więc jest to możliwe.Fakt,może mój przykład był lekko przesadzony.Ale mimo wszystko przeciętne 140k/h(a niech zaniże troche) jest nieporównywalnie wielkie z palkowym 60k/h(tak ,taka jest srednia expienia palkiem,przykro mi) i 80k/h knightem.a teraz koszty tegosz przedsiewziecia

21:05 Lamusini [126]: ile expa21:05 Lamusini [126]: w godzine?21:05 Wovimus [146]: 100k~21:05 Lamusini [126]: za 7-8bp?
8bp mf=8,8k
za 8,8k 100k xpa,lol
dobra teraz sprawdźmy inną profesją.
100k xpa=prawie 130 smoków.No ale On bije też dle...no ale w/e,na tyle potwórów wylootowanie kasy na zwrot z mansów to chwila.byle dragon shield i już się 4 bp zwróciły.

teraz knight
21:12 Knight'Kamos [132]: in edron, 1 hour.....5 ~ 6 bp uh, 1 bp hmm
21:12 Knight'Kamos [132]: 1 or 2 bps mf
21:12 Knight'Kamos [132]: 80k xp+-
5 bp uh załóżmy ze K'K kupuje od ludzi zawsze uhy 12,5k(po 2,5k bp)
bp hmm (1,5k)
1 bp mf=1,1k
15,1k/h(przy minimalnych załozeniach) i zabija mniej smoków
prawie dwa razy tyle co sorc.

i palek
na godzine smoków/dli
1,2k boltów,no niech będzie że też kupuje all u ludzi 2,4k gp.
mi schodzi w ciagu godziny na dlach 8-9bp mf (tyle co sorcowi,druidowi,ale mam niższy poziom niż koledzy wyżej,więc moze z czasem liczba zmaleje do 6bp mf) 6,6k.
2-3bp mf (też u ludzi) 3-4,5k.
12k/h(przy minimalnych założeniach) i zabija jeszcze mniej smoków niż knight.

w obrazie 1 huntu to mało,wiadomo ze kazdej profesji hunt smoków się opłaca.Ale w obrazie 10 huntów?albo 100?
10 sorc/druid =88k knight =151k palek=120k
100 sorc/druid=880k knight =1,5kk palek=1,2kk
i do tego sorc zarabia zawsze wiecej bo zabija wiecej,palek zabija mniej,ale tez wydaje mniej.a knight zabija po srodku,ale wiecej wydaje.Nie uwazam ze czarodzieje i druidzi jako najsilnisjze postacie w tibi nie powinny zabiajc potwor tanszym kosztem,ale uwazam ze powinno to byc bardziej wyrownane,bo obecny stan rzecz totalnie zachwial rownowage na tibi.nie widac tego na starszych serverach,jeszcze,ale spojrzmy chociazby na Nerane,nowo pwostaly swiat.toplista,i 3/4 stron highscores sorce/druidzi.
Poll jest offline