Jeżeli to świat pvp to weź palka, jest bardzo uniwersalny, dość szybko może expić na lepszych potworkach. Tak od 40-45 lvla możesz spokojnie latać z manasami na dragi i z exura vita (nie zapominajac o uhah). Później od 60+ lvla spokojnie mozesz sobie na pohu tluc Gsy.
Z początku gra palkiem jest bardzo trudna ale jak już ma tak koło skilla 75 to gra się naprawde przyjemnie.
Jeżeli to non-pvp to już trudniej, ale na to są również sposoby. Jak masz kolege który może stawiać monka to idz na Geo wbij tam kolo 60-65 skilla i Ci starczy na jakiś czas. Kumpel mi mówił, że jak się ma tak z 50-60 shielda i w miare eq to można iść skillować na monku tylko czasem monk potrafi mocny hit walnąć (nie próbowałem) zawsze można potrenować później na slimach albo cyclopach.
Ja na 30 lvlu skille 75/60 chodziłem sobie dla sportu na draga tracilem od 0-2 manasów, a moj kumpel który chodzi ciągle na zamek druidem traci dużo więcej manasów.
Oczywiście musisz sobie zadać pytanie czy Twój dostawca internetowy "pozwoli" Ci grać palkiem. Jeśli masz częste lagi, kicki to odradzam grę tą profesją.
Plusem Paladyna/Knighta jest to że da się nim dość dobrze expic bez PACC. Sorkiem/Druidem zawsze brakuje exori vis/mort które dostępne są tylko dla użytkowników z płatnym kontem.
|