Temat: Dead - knight
Zobacz pojedynczy post
stary 24-04-2007, 12:02   #14
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez estreni Pokaż post
No widzisz a ja gram sobie spokojnie paladynem: mam 38 lvl i skill 67 i marne eq: scale armor, soldier helmet, legsow nawet nie mam i w ogóle dedami się nie przejmuje. Padam często bo mam z_ebany internet ktory sie co jakis czas wylacza ale straty po dedzie odrabiam góra 3 godziny i to tylko expiąc. Skill rosnie przy expieniu wiec nic nie musze trenowac, eq mam takie ze sobie pojde na dwarfa guarda i bede mial kolejny scale armor za free. Miałem jeden taki tydzień że padłem aż 5 razy (tyle razy ile mi się wyłączał internet podczas expienia) a mimo to po upływie tego tygodnia byłem do przodu z expem, skillem i kasą w porównaniu do poprzedniego tygodnia. Knight na freezie pada tak samo jak pal (nie dam sobie wmówić że scouty knighta nie zabiją jak mu się wyłączy internet) a straty odrabia 10 razy dluzej. Palem po 5 dedach jestes do tylu w grze tylko o jakieś 15 godzin expienia (mozna to spokojnie w 2 dni odrobić), knightem po 5 dedach jestes do tylu o 150 godzin albo i wiecej expienia i trenowania łącznie i jeszcze czasami zbierania kasy na eq. <lol2>

Knight jest moim zdaniem najgorszą profesją bo nie dość że expi wolniej od pala to jeszcze przy dedzie traci 50 godzin a ja tracę 3 godziny. Expienie knightem wcale nie jest bardziej komfortowane: np. ja sobie kupuje strzaly u peraca w carlin i ide expic na dsy na ghostlandzie, na kupno strzal trace gora 5 minut a reszte czasu tylko expie i z samej kasy z ghouli i dsow mi sie zwraca a niewidki nie musze uzywac tylko moge ropowac potwory. Exp mam 15-20k/h - knight o takim moze tylko pomarzyc na tym lvl. (nie dam sobie wmówić, że na elfach zrobisz 30k/h bo jest tam tyle ludzi ile na zamku w ab) Knight musi robić głupie lootbagi które spowalniają exp i tylko czlowieka denerwuja a pal bez lootbagow expi szybciej od niego. Do 38 lvl nie zrobilem palem ani jednego lootbaga a zawsze wychodzilem na plus z kasa na wielu expowiskach np guardy, mint, orcland, ghostland itp. Knightem moglbym o czyms takim tylko pomarzyc, jemu to nawet na soldierach bez lootbaga sie nie oplaca -.-

Im więcej nabieram doswiadczenia tym bardziej uswiadamiam sobie ze knight jest dupą nie wartą uwagi. Tylko kiedyś jak byłem noobem i mialem 14 lvl to uwazalem knighta za dobra profesje. <lol>

Knight = the worst voc
Na niższym levelu, faktycznie, pal ma o niebo lepiej niż knight. Ale spróbuj mi wmówić, że 40lvlowy palek expi szybciej niż 40lvlowy knight. Masz exp 15-20k/h, ale knight może wyciągnać więcej, np. 30-40k/h w mintwallin, elf fortress niedaleko venore lub w cycopolis. W dodatku, może expić tak długo, na ile starcza mu stamina/uh, a pal musi co jakiś czas biegać po bolty, ryzykując, że zajmą mu spawn (spróbuj pohuncić guardy, latając po bolty do ab czy carlin).

@topic
Gratuluję skilli, ale musisz się liczyć z tym, że na takim levelu łatwiej jest cię ubić, chociażbyś miał 100/100. Nie odrabiaj... strata czasu

Ostatnio edytowany przez Donas - 24-04-2007 o 12:03.
Donas jest offline   Odpowiedz z Cytatem