Witam w moim (nowym

) temacie poświęconym grafiką Niezwiązanym z Tibia.spr . Na początek chcę przedstawić 3 prace które zrobiłem, oto one:
1) Longsword, używany kiedyś do krojenia Bagietek (takich długich chlebopodobnych bułek we Francji Tibijskiej

). Został on wycofany z użytko gdyż ostrze się zbyt szybko tępiło.
2) Hammer, Używany był podobnie jak Longsword (w/w) do przyrządania jedzenia. Tym razem Hammer (młot) ten był uzywany do rozgniatania orzechów, a iż po udeżeniu zostawała miazga został wycofany z użycia

(niedało się tego zjeść... przypominało to Krem Orzechowy.... tyle że bardziej wodnisty

).
3) Kompas ten (raczej cała masa

) jest unikalny ponieważ, niedość że został wykonany z bardzo jasnego i błyszczącego drewno które pod światłem może nawet oślepić to jeszcze posiada magiczną wskazówkę która świeci w ciemnościach to jeszcze zostały na boku wyryte skróty wszystkich głównych kierónków świata (N - North, S - South , W - West , E - East) i także dla bardzie ułomnych obok tych literek wyryte także zostały STRZAŁKI !!! które pomagają niektórym (30%-om populacji) znaleźć gdzie znajduję się ten kierunek (chociażby na mapie). Wynalazek ten wynalazł i własno ręcznie zrobił ponad miliard egzemplarzy Syzyf z Veniaro, który po wprowadzeniu na rynek jego produktu (miał wtedy 76 lat) popełnił samobójstwo gdyż jego wynalazek jeszcze bardziej pomieszał ludziom w głowach...( niewiedzieli co to strzałki i co wskazują i jak sie je odczytuje

) .
EDIT
Kompas także posiada łańcuszek ( z tytanu poświęconego przez 5 mnichów Zakonu Smoka) i haczyk (który został zabrany jakiemuś wędkarzowi

). Jest on poto żeby kompasu niezgubić.
Prosze o komentarze

.
P.S. Najbardziej według mnie udał mi się Kompas

(podoba mi się jego cieniowanie

).