Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
1. Teoria EO jest tak samo wiarygodna jak teoria wysunieta przez Mercedesa na podstawie testow przeprowadzonych przez Mercedesa na potrzeby reklamy Mercedesa o tym ze Mercedesy sa lepsze od BMW - jedna wielka reklama zeby nie sprzedawac przedmiotow z PoI taniej.
2. Time stamp mowi ze Avengerem blokowal 4 minuty a z SoV + MMS 5+
3. Berserk jest zlym potworem do testowania shielda poniewaz bije ciosy nieblokowalne (jestem prawie pewien ze te 2 ciosy po 130+ to wlasnie takie ciosy).
4. Wplyw pancerza???
5. Moja teori na blokowanie jest taka:
Skill okresla maksymalna szanse na wykozystanie szansy na blok z broni/tarczy = skillowanie 100+ nic nie daje
Pierwszy przedmiot (tarcza/bron 2 reczna) daje szanse na zablokowanie 2x n% (gdzie n = defense), bron jednoreczna trzymana z tarcza daje 1x n%, ale tylko jesli tarcza nie zaskutkuje.
Czyli:
Majac 80 shielding, SoV i MMS potwor bije nas i wtedy:
Blokujemy najpierw tarcza na co mamy szanse 80% * (2*37) = 80% * 74 = 59.2, zostaje 40.8% szansy na trafienie nas przez potwora, z czego mamy 80% * 35 szansy na zablokowanie SoVem = 28% (w tym ze te 28% nie jest od ogolnych 100% tylko od pozostalych 40.8% wiec do ogolnej szansy dodaje sie 11.424%). Tak wiec sov + mms na skillu 80 daje ogolna szanse zablokowania ataku potwora ~52%... do tego oczywiscie dochodza modyfikatory ataku potworow i losowe rzuty, ale:
sov + mms > avenger
avenger > mms
|
ja pierdziel ale ty jestes glupi !
nie ma zadnej szansy na zablokowanie!
shielding redukuje obrazenia!
przyklad?
kina wali cie w hammerem i ma skila 70 i full attack wiec zada ci obraznia max:
7*45*70/100=220
w pvp to sie dzieli przez 2 i masz ze kina moze zadac cios od 0-110
pozniej gra liczy redukcje z shieldinga
np. sorek ze skilem 25 guardianka i full def moze zbloczyc tarcza max:
7*30*25/100=52
czyli moze zbloczyc od 0-52
czyli np kina wylosuje 60 dmg a sorek 32 shielding to blood hit bedzie 28 i to jest jeszcze redukowane przez pancerz jezeli cios pojdie np na p arma to o 10 zredukuje i blood hit bedzie 18
a dla niedowiarkow mam dowod:
jest tak jak pisze bo sredni blood hit z hitow jakie otrzymasz maac full def jest mniejszy niz z blood hitow na balance czy full atack jakby byl rzut na szanse obrony tarcza lub nie to bloodhit by mialy ta sama srednia w full atack full def i balance tylko by byly rzadsze w full def niz w balance i full atack
bye bye nooby
acha i jesczze cos nooby
def gra wybiera z lepszego itemu
defy broni i tarczy sie nie sumuja
a do tego jak jzu gra wezmie def z broni to shielding liczy ze skila z broni
a jak wiadomo praktycznie kazdy kina ma lepszy skil z broni niz z shielda

dlatego maja avengera ma sie podwojna korzysc raz z przewagi def nad mms 2 raz z przewagi skilla broni nad shieldingiem

bye bye nooby