@ Fallout
O tak super. A ja kupie sobie ultra-laserozinator i pójdę pokosić szwabów. Mam +4 do ruchu, więc nawet nie dojdzie do kolejki przeciwnika, a jak coś to wezmę load'a.
OPANUJCIE SIĘ! To nie jest temat na pisanie głupot. Nawet jak zrobi się wam Fallout, to userzy forum tibia.pl nie będą wybrańcami, którzy samotnie stawią czoła napromieniowanemu światu. Jesteśmy ludźmi, którzy zginą w pierwszej kolejności, jak pionki na szachownicy.
@ Przebiegunowanie
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wikipedia
Według niektórych naukowców proces ten trwa obecnie i przy zachowaniu obecnego tempa zmian, pole magnetyczne Ziemi zaniknie na bardzo krótki czas około roku 4000, inne źródła szacują, że proces ten zakończy się około roku 3000.
Według naukowców w historii naszej planety zdarza się to od 1 do 5 razy na każdy milion lat, a ostatnie miało miejsce ok. 780 tysięcy lat temu. Szacuje się, że kierunek pola magnetycznego utrzymuje się przez ok. 7000 lat.
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wikipedia; wątek New Age
do roku 2012 staniemy się świadkami takich zdarzeń jak np.: III wojna światowa, objawienia obcych cywilizacji na Ziemi, przebiegunowanie Ziemi czy upadek Kościoła katolickiego.
|
Gdzieś też czytałem, że ostatnie przebiegunowanie było ~10k lat temu, gdzieś koło 78xx lat p.n.e.