Potrzebuję 4 osób do fejka. Dość ważne wymaganie: wiedza o tym, czym są 'papierowe' RPGi, jak i potrafienie wczuć się w klimat. Tzn. niepotrzebne mi są same imiona, bo to ma być dość nowatorski fejk. Osoby te będą czynnie brać udział w 'sesji'. Niewymagana jest znajomość mechaniki tryb po trybie, bo to ja będę decydował o starciach (oczywiście nieumięśniony mag nie będzie mógł zabić zmutowanego smoka wielkim toporzyskiem, smok prędzej przeżuje jego nogę).
Zgłoszenie ma wyglądać tak:
Imię (niemile widziane 'Ziomy', '666' lub TeGo tYPu ImiOnA)
Rasa (elf, krasnolud, człowiek, ork +ew. inne występujące w Tibii)
Klasa (raczej 'ogólne' - mag, wojownik, łotrzyk +ew. ich połączenia)
Ubiór (generalnie tylko opisujecie, ja to wybiorę ze sprajtów i pokoloruję właściwie, ale jak będzie jakiś specjalnie złożony outfit to mi go podajcie)
Charakter (dobry, neutralny, zły; patrz niżej)
Nota do charakteru: ogólnie do wyboru są 3, wspomniane wyżej. Podczas 'sesji' należy się tego trzymać - jeśli postać jest 'zła', to raczej nie rzuci się bezinteresownie na pomoc umierającemu, a dobra nie zaszlachtuje przechodnia w biały dzień ani nie będzie bawić się nekromancją.
Wiadomo oczywiście, że czasem w najczarniejszym sercu może coś chwilowo drgnąć, a szlachetny paladyn może mieć zły dzień. Poza tym zachowania postaci powinny być przystosowane do nich samych - roztrzepany, histeryczny wojak rzuci się do gardła ogrowi-dyplomacie nim ten skończy mówić, a zimnemu magowi ręka nie drgnie przy spopielaniu miasta.
Reszta ogólnych zasad będzie już w temacie z fejkiem. Nie będę wam robił testów na znajomość systemów RPG, ufam, że będziecie umieć wczuć się w swoją postać. Bo jak nie, zwyczajnie ubiję i znajdę kogoś innego.
@edit:
Uwaga! Należy podać, w jakim systemie się grało. Już mówiłem, nie będę wam robił testów, ale to pytanie być musi - niewiele osób zna naraz nazwy systemów i nie wie co to RPG.
Ostatnio edytowany przez Misza - 27-04-2007 o 19:03.
|